"Подарунок" з окупованого Криму: Від викидів заводу в Армянську постраждали діти на Херсонщині

В основному, постраждалі діти - середнього віку. Зараз в населених пунктах Каланчацького та Чаплинського районів, наближених до заводу "Титан", працюють 4 бригади медиків - по дві в кожному районі.

Ілюстрація:Радіо Свобода

На Херсонщині на території, наближеній до розташованого в анексованому Криму заводу "Титан", від виробничої діяльності цього підприємства найбільше постраждали діти. Про це повідомив у селі Преображенка Каланчацького району директор департаменту охорони здоров'я Херсонської обласної державної адміністрації Віктор Короленко, передають Патріоти України.

"Всього ми вже оглянули (станом на початок 14.00 - ред.) 320 чоловік, з них 270 дітей. Це з 7 ранку. І, наскільки я знаю, виявлено вже близько 20 дітей з діагнозами ларингіт, сльозоточивість. Дорослих - троє (хворих ред.). Це не багато для дорослих", - розповів Короленко.

За його словами, зараз в населених пунктах Каланчацького та Чаплинського районів, наближених до заводу «Титан», працюють 4 бригади медиків - по дві в кожному районі. Всі медики - з Херсона, всього 15. Повна загальна картина, за результатами обстеження людей в цих двох районах, буде завтра, зазначив Короленко.

Він зазначив, що постраждалі діти - середнього віку. «У двох дитячих садках ми взагалі не виявили хворих дітей. Швидше за все тому, що дитсадкові діти, вони в приміщенні знаходяться, їх на вулицю не випускають. А ось в школі виявили хворих дітей середнього віку. З учнями старшого віку - теж нормально", - заявив директор департаменту охорони здоров'я ОДА.

Короленко повідомив, що всі хворі діти будуть доставлені медичним транспортом в Херсон і госпіталізовані в Херсонську дитячу обласну лікарню, де їх обстежать, поставлять діагноз і лікуватимуть.

А ви це знали? Українцям розповіли, як довго потрібно зберігати паперові платіжки за електрику

вівторок, 23 квітень 2024, 11:22

Не виключено, що невдовзі українцям платіжки за комунальні послуги будуть надходити лише в електронному варіанті, передають Патріоти України. Те, що паперові документи потрібно зберігати протягом трьох років, у компанії YASNO назвали «міфом», відзначи...

Оце так: На Одещині прикордонник втік до Молдови у той час, коли його брат воює на фронті

вівторок, 23 квітень 2024, 10:27

На Одещині прикордонник під час патрулювання вирішив втекти до Молдови у той час, коли його брат боронить Україну на фронті. Про це повідомили у соцмережах, передають Патріоти України. Інцидент нібито трапився у селі Серпневе колишнього Тарутинського ...