Люди покликали активістів, забудовник найняв "тітушок": У Києві 17 людей постраждали у бійці на незаконній забудові

"Тітушки" не витримали і залишили поле бою. Були спроби застосувати зброю.

На місці інциденту у Києві. Фото: Лівий берег.

На Осокорках у Києві сталася бійка через будівництво на березі озера Небреж, унаслідок якої постраждали декілька осіб. Місцеві мешканці за підтримки представників Нацдружин та активістів спробували заблокувати будівельну техніку, яку фірма-забудовник привезла на об'єкт, повідомляють Патріоти України із посиланням на LB.ua.

За їхніми словами, існує припис про заборону робіт, але компанія ігнорує його. У результаті сталася масова бійка, у якій взяли участь представники забудовника, а також кілька нарядів поліції, що намагалися розв'язати конфлікт. Травм зазнали кілька людей.

Противникам будівництва вдалося прорватися на будівництво та спалити вагончик будівельників. Конфлікт на Осокорках пов'язаний з будівництвом житлового комплексу "Патріотика на озерах" на території, яку місцеві жителі вважають еко-парком.

Поліція Києва повідомила, що в результаті бійки на вулиці Чавдар постраждали 17 осіб. "Близько 100 осіб почали хуліганські дії на території будівництва. Між охоронцями забудовника та активістами виникла бійка, під час якої правопорушники кидали каміння, підпалили приміщення для охоронців та пошкодили техніку для виконання будівельних робіт. В результаті конфлікту травми різного ступеня тяжкості отримали 17 осіб, зокрема працівник поліції", - йдеться у повідомленні.

Слідчі провели огляд місця події і опитують свідків конфлікту, а експерти вилучають речові докази.

null

null

null

null

null

В Україні запустили мапу провайдерів, які надають інтернет під час блекаутів

четвер, 25 квітень 2024, 18:59

Міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров показав мапу провайдерів з усієї України, які працюють під час відключення світла. Мапа показує, чи може провайдер у конкретному будинку дати доступ до інтернету від 4 до 72 годин під час відключен...

Українцям не платитимуть "другу пенсію" - у Раді провалили законопроєкт

четвер, 25 квітень 2024, 18:54

Народні депутати провалили у першому читанні законопроєкт про т. зв. другу пенсію - накопичувальне пенсійне забезпечення. Документ не набрав необхідної кількості голосів - за нього проголосували лише 214 нардепів. Про це повідомив перший заступник голо...