"Люди розліталися, як кеглі": Теракт в Ніцці очима очевидців (фото, відео, 18+)

Станом на ранок 15 липня французькі правоохоронці повідомили про 84 жертви, серед постраждалих є діти.

Теракт в Ніцці. Фото: ЕРА.

Майже всі люди, які стали жертвами атаки терориста на вантажівці в Ніцці у четвер, 14 липня, прийшли на Англійську набережну, щоб помилуватися на феєрверки з нагоди Дня взяття Бастилії. Про це в інтерв'ю виданню The Telegraph розповів британський студент Джоель Фенстер, який став свідком трагедії, пишуть Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

"Ми прийшли на пляж, щоб подивитися на феєрверки, потім, наскільки ми знали, мав бути концерт. Ми, як і багато інших просто прогулювалися набережною. Це був ідеально нормальний вечір", - згадує він.

За словами Фенстера, раптово люди почали бігти в зворотному напрямку. "Ми зрозуміли, що треба терміново рятуватися і кинулися геть від моря в старе місто. Потім я почув постріли: спочатку один, потім ще два", - повідомив він.

За повідомленнями ЗМІ, терориста, який знаходився за кермом вантажівки, застрелила поліція. Повідомлення про те, що зловмисник відкрив вогонь з автоматичної зброї не підтвердилася.

За словами Фенстера, він разом з групою людей забіг у відкритий ресторан, де всі намагалися сховатися. "На той момент ми думали, що десь поряд знаходиться стрілок. Зайшли поліцейські і наказали власнику закладу вимкнути світло і опустити жалюзі. Всі були дуже налякані", - розповів він.

Пізніше правоохоронці повернулися в ресторан і вимагали від всіх терміново покинути приміщення. "Поліцейські наставляли на нас зброю і вимагали відкрити сумки для перевірки", - розповідає Фенстер.

Інший очевидець теракту – житель Ніцци Вассим Бухель – в інтерв'ю агентству Associated Press повідомив, що тіла були розкидані по всій набережній.

"Це була бійня. Тіла були всюди", - розповів він. Бухель при цьому зазначив, що водій вантажівки після того, як машина зупинилася, вискочив і відкрив стрілянину по натовпу.

"Люди розліталися як кеглі", - коротко прокоментував Reuters побачене Жак, власник одного з ресторанів на Англійській набережній.

Нагадаємо, вантажний автомобіль навмисне в'їхав у натовп людей під час святкування Дня взяття Бастилії в Ніцці. Внаслідок теракту в Ніцці загинуло до 80 осіб.

Падала, але вставала: 98-річна українка самотужки втекла з окупованої території (відео)

понеділок, 29 квітень 2024, 19:30

98-річна жінка пішки вийшла з окупованої частини Очеретиного. Поліцейські із загону «Білі янголи» спільно з військовими доставили її в пункт допомоги. Про це розповіли у Головному управлінні Нацполіції в Донецькій області, передають Патріоти України. Л...

Новий закон щодо мобілізації в Україні: Чи заберуть житло та авто через неявку до ТЦК

понеділок, 29 квітень 2024, 18:58

Напередодні набуття чинності нового закону, де йдеться про мобілізацію по-новому, серед юристів розпочались дискусії про те, чи стане, наприклад, несплачений штраф приводом для арешту та подальшого продажу з аукціону майна ухилянта, передають Патріоти ...