Люди вперше навчилися керувати іншими істотами за допомогою сили думки

​Ізраїльські вчені за допомогою нанороботів з ДНК змусили тарганів реагувати на думки людини.

Вчені навчилися управляти нанороботами всередині тарганів. Фото: beetlestop.ru.

Людина вперше змогла керувати нанороботами всередині живої істоти за допомогою сили думки. В результаті цих маніпуляцій в організм комах вкидали певні лікарські речовини. Про нові технології повідомляється в журналі PLOS One, а коротко про них розповів New Scientist, повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Ізраїльські вчені поставили собі за мету розробити систему, яка дозволяє зафіксувати момент, коли ліки починають діяти в організмі. Дослідники спорудили нанороботів з ДНК, на яких «причепили» лікарські препарати.

ДНК-роботи також оснащені «воротами», замок яких відкривається при нагріванні за допомогою електромагнітної енергії і випускає ліки назовні. Препарат продовжує залишатися прив'язаним до ДНК, що дозволяє контролювати його виділення в організм.

На наступному етапі вчені змусили нанороботів реагувати на думки людини. Їх завантажили флуоресцентною речовиною і ввели в організм тарганів, поміщених в електромагнітну котушку. Останню під'єднали до енцефалографічного шолому: котушка «включалася», коли людина починала рахувати про себе, і відключалася, коли вона закривала очі і намагалася ні про що не думати. Розглянувши появу флуоресценту в мозку тарганів, вчені прийшли до висновку, що система працює.

Фінальна мета проекту - розробити систему внутрішнього регулювання вживання психотропних препаратів. Якщо налагодити реакцію нанороботів на «небезпечні» коливання мозкової активності, то пацієнти, які страждають на шизофренію та іншими психічними захворюваннями, зможуть автоматично отримувати потрібні дози ліків від роботів, введених в їх мозок.

"Прошу звинувачувати у моїй смерті Путіна і росіян": Нові подробиці щодо загибелі жінки в дендропарку Кропивницького

вівторок, 7 травень 2024, 23:55

У дендропарку у Кропивницькому Кіровоградської області 7 травня жінка впала з оглядового колеса. Факт її загибелі "Суспільному" підтвердила речниця поліції області Віталіна Бевзенко, нагадують Патріоти України. З її слів, інформація на номер 102 надійш...

Зал підспівував: alyona alyona та Jerry Heil довели до сліз промовистим номером про силу жінок

вівторок, 7 травень 2024, 23:33

У Швеції на сцені міжнародного конкурсу "Євробачення-2024" дует alyona alyona та Jerry Heil приголомшив виконанням пісні Teresa & Maria, передають Патріоти України. Виконавиці вийшли боротися за місце у фіналі під номером п'ять. У цей час зала затамува...