Людина Ахметова: Голова агрохолдингу "Мрія" завербований ФСБ - ЗМІ

"Мрія" використовує бойовиків і сепаратистів для своїх рейдерських захоплень підприємств на Західній Україні

Саймон Чернявський. Фото:agronews.ua

16 серпня 2016 року на офіційному сайті Служби безпеки України з'явилося повідомлення про те, що на Тернопільщині в ході спецоперації СБУ затримали бойовика терористичного угруповання "Восток" з так званої "ДНР". Про це повідомляє сайт Голос, передають Патріоти України.

"Затриманий сепаратист-бойовик переховувався на території Західної України, замаскувавшись посадою охоронця на одному з підприємств Підволочиського району, яке входить в агрохолдинг "Мрія", - йдеться в матеріалі.

"Олександр Ліхачов, керівник служби охорони" Мрії ", який і найняв бойовика "ДНР", за часів Януковича командував міліцейським УБОЗом Донецької області. Пізніше цей УБОЗ практично в повному складі перейшов на бік сепаратистів "ДНР". Заступник Ліхачова - Всеволод Нікрасов - до війни на сході працював у міліції Маріуполя, яка з початком бойових дій також перейшла на бік окупантів і здала їм місто", - зазначає видання.

"Журналістам точно відомий той факт, що керівник служби охорони агрохолдингу Олександр Ліхачов втік і ховається зараз від співробітників СБУ на території терористичної "ДНР"", - йдеться в статті.

"Очевидно, "Мрія" використовує бойовиків і сепаратистів для своїх рейдерських захоплень підприємств на Західній Україні, як у випадку з намаганням заволодіння АТП в місті Хоросткові, що належить ТОВ Глобал-ФІД. Такий тісний зв'язок кадрів агрохолдингу з так званою "Донецькою Народною Республікою" не дивує.

Генеральний директор" Мрії "Саймон Чернявський є людиною Ріната Ахметова, тривалий час саме він очолював холдинг цього донецького олігарха. Тісні зв'язки з мафією Донбасу залишилися у Саймона Чернявського і до цього дня", - зазначає видання.

"46-річний громадянин США і Великобританії Саймон Чернявський вже майже двадцять років робить кар'єру на території колишнього СРСР. Після закінчення навчання в американському коледжі Васар Саймон Чернявський отримав ступінь бакалавра в галузі міжнародних відносин і російської мови. Саме знання російської стало необхідною умовою для успішного просування по кар'єрних сходах на території СНД. Вже з 1992 року Чернявський займав різні бізнесово-адміністративні посади в Росії", - йдеться в статті.

"Неважко зрозуміти, що ще з дев'яностих років генеральний директор "Мрії" перебуває під контролем російських спецслужб і дотримується їх чітких вказівок. У 2008-му Саймон Чернявський раптом змінює російську реєстрацію на українську і сідає в крісло першого заступника директора компанії "РоАгро". А вже через три роки починає працювати на донецького олігарха Ріната Ахметова, який призначає Чернявського гендиректором агрохолдингу "HarvEast", - наголошується в матеріалі.

"4 лютого 2015 року Саймон Чернявський з'являється на Тернопільщині в якості генерального директора агрохолдингу "Мрія". Про те, чим зараз займається очолювана ним "Мрія", ЗМІ останнім часом говорять багато: рейдерство, крадіжки техніки, фальсифікація документів і "перекачування" грошей в офшори.

Очевидно - це умисний удар по економіці України і її агросектору. А кому це зараз вигідно? Країні-агресору, у якій Саймон Чернявський ще в дев'яностих роках робив перші кроки в бізнесі під чітким керівництвом ФСБ", - йдеться в статті.

Шокуючий інцидент: На Кіровоградщині чоловік відібрав зброю у поліцейського та вистрілив собі у голову

четвер, 28 березень 2024, 17:23

У місті Світловодськ Кіровоградської області чоловік скоїв самогубство, відібравши зброю у поліцейського. Пpо це "Суспільне" повідомила речниця територіального управління Державного бюро розслідувань у місті Миколаїв Ольга Проценко, передають Патріоти...

Які хвороби крові та кровотворних органів звільняють від мобілізації в Україні - роз'яснення

четвер, 28 березень 2024, 16:56

В Україні з початку повномасштабного вторгнення РФ триває загальна мобілізація, під час якої військовозобов'язаних громадян призивають на службу в армію. Однак ціла низка захворювань є законною підставою для звільнення від мобілізації, передають Патрі...