Людина епохи: У мережі пригадали, що Бжезіньський писав про Україну

Відомий експерт, зокрема, пропонував вирішити конфлікт з Росією за фінським сценарієм, шляхом відмови України від вступу в НАТО.

Збігнєв Бжезіньський. Фото:https://economistua.com

У США 26 травня на 90 році життя помер Збігнєв Бжезінський – політолог, соціолог і радник американського президента Джиммі Картера. Під час своїх виступів і в роботах Бжезінський часто приділяв увагу Україні. Про це пише Апостроф, передають Патріоти України.

Вирішити конфлікт з Росією політолог пропонував за фінським сценарієм, шляхом відмови України від вступу в НАТО:

"Україна повинна мати право вільно вибирати свою політичну ідентичність і більше пов'язана з Європою. У той же час Росію треба запевнити, що Україну не приймуть в НАТО. Це формула рішення".

Також політолог запропонував сценарій повернення Криму:

"Мова не йде про передачу Криму повністю Україні, так само як і не може бути мови про повернення Криму цілком Росії. Думаю, з часом можливо як досягти певного політичного рішення, згідно з яким Крим буде повернутий якимось чином на основі визнання і врахування існування тих трьох елементів: нового російського шару, що існує кілька десятиліть шару українського, а також частини, про яку до цього часу не говорили зовсім - кримські татари, які мають право на самовизначення".

Бжезінський виступав за надання Україні зброї для оборони:

"Було б доцільно надати Україні оборонну зброю для захисту великих міст, наприклад, протитанкові озброєння або міномети, тому що ми повинні були підвищити ціну російського насильства. Захопити місто, населення якого налаштовано на оборону, вимагає надзвичайно великих витрат".

Говорив експерт і про важливість санкцій проти Росії:

"Якщо б не було санкцій, то Росія, на жаль, мала б розв'язані руки для того, щоб ліквідувати незалежність України... Ставка насправді висока: це стабільність Європи, стабільність доконаних фактів і кордонів держав, а також можливість самостійно обирати власне майбутнє, що є правом кожного з європейських держав".

Затримано військових, які розстріляли поліцейських на Вінниччині (фото)

субота, 20 квітень 2024, 13:14

Військових, яких розшукували за розстріл поліцейських на Віниччині, затримано. Про це повідомили українські ЗМІ, передають Патріоти України. За попередніми даними, вони здалися самі. Раніше стало відомо, що Вінницька спеціалізована прокуратура у сфері ...

Завдяки протестам українців: У Нью-Йорку скасували участь артистів балету з Росії у гала-концерті (фото)

субота, 20 квітень 2024, 12:44

У Нью-Йорку скасували участь артистів балету російського Маріїнського театру у гала-концерті, присвяченому 25-й річниці престижного балетного конкурсу Молодіжний гран-прі Америки, який мав відбутися 18 та 19 квітня. Про це повідомила посол України у СШ...