Людину Киви затримали за підозрою в розстрілі офісу газети

Коли глава Соціалістичної партії Ілля Кива оголосив про свою участь в президентських виборах, то він наголосив, що виборча компанія має проходити спокійно та мирно.

У Херсоні стався напад на редакцію газети. Фото: khersondaily.com.

Поліція Херсонської області затримала голову обласної організації Соціалістичної партії Кирила Стремоусова за підозрою в нападі на офіс місцевої газети «Новий день». Про це повідомили в прес-службі міністерства внутрішніх справ, передають Патріоти України.

Зазначається, що поліція перевіряє причетність Стремоусова до інциденту, який стався 18 січня: в редакції видання розпилили сльозогінний газ і відкрили вогонь із пістолета. «Йому оголошено про підозру у вчиненні протиправного діяння, передбаченого статтею 296 (Хуліганство) Кримінального кодексу України та буде прийнято рішення про запобіжний захід», — заявив глава МВС Арсен Аваков.

Він нагадав, що глава Соціалістичної партії Ілля Кива оголосив про свою участь в президентських виборах і наголосив, що це неприпустимий приклад виборчої активності. У таких випадках Нацполіція буде діяти жорстко у рамках закону. «Виборча кампанія повинна проходити спокійно і мирно – без пострілів, сльозогінного газу та силових акцій! Ми будемо дуже жорстко припиняти будь-які спроби дестабілізації ситуації в країні та в будь-якому населеному пункті у цей особливий період для країни» - відзначив міністр внутрішніх справ.

Нагадаємо, 18 січня у приміщенні офісу газети «Новий день» невідомі розпилили сльозогінний газ та стріляли із вогнепальної зброї. У цей час у приміщенні проходила прес-конференція. Внаслідок інциденту постраждала одна жінка.

Пенсії в Україні перерахують заднім числом, деякі отримають прибавку відразу за кілька місяців: Кого стосується

середа, 24 квітень 2024, 9:23

В Україні у червні проведуть перерахунок пенсій для тих, хто продовжив працювати на заслуженому відпочинку. Підвищення мали провести з квітня, але статистика щодо стажу приходить із запізненням, тож у червні заплатять підвищення одразу за кілька місяці...

Мобілізація в Україні по-новому: Чи створять "спецназ" для пошуку ухилянтів

середа, 24 квітень 2024, 8:57

Днями в соцмережах з’явились чутки про те, що мобілізація в Україні буде посилена ще більше. У деяких Telegram-каналах було розповсюджено повідомлення про те, що начебто зараз в силових структурах обговорюється питання створення окремого великого підро...