Лютий лютує: В Україну йдуть похолодання і снігопади, - Укргідрометцентр

У найближчі дні температура повітря знизиться до 22, а в окремих регіонах і до 27 градусів нижче нуля.

В Україну йдуть похолодання і снігопади.  Фото: ЖЖ.

У найближчу добу, 7 лютого, арктичне повітря, що продовжує надходити з півночі Європи, зумовить подальше зниження температури; до того ж в більшості областей, крім північного сходу і сходу, в зоні впливу атмосферних фронтів очікуються несприятливі погодні умови. Про це повідомили в Укргідрметцентрі, передають Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Вночі у вівторок очікується невеликий, вранці та вдень помірний сніг, на Прикарпатті та центральних областях сильні снігопади, хуртовини, снігові замети; зниження температури протягом доби до 9-15 ° морозу, в західних областях до 3-9 ° морозу; лише в Чернігівській, Сумській, Харківській та Луганській областях - холодна без істотних опадів погода, температура вночі та вдень 17-22 ° морозу.

На Закарпатті та півдні країни мокрий сніг з дощем, місцями ожеледь, туман; температура вночі 2-7 ° морозу, вдень від 5 ° морозу до 1 тепла. У Запорізькій області невеликий сніг, температура вночі та вдень 4-10 морозу. На дорогах ожеледиця.

Вітер східний, 7-12 м/с, в західних, центральних областях і південній частині пориви 15-20 м/с.

У Києві очікується сніг (вночі невеликий), на дорогах ожеледиця. Вітер східний, 7-12 м/с. Зниження температури протягом доби до 10-12 ° морозу.

За даними Центральної геофізичної обсерваторії в Києві 7 лютого найвища температура вдень була зафіксована на позначці 9,2 градусів вище нуля в 2004 році, найнижча вночі на позначці 32,2 градусів морозу в 1929 році.

У середу, 8 лютого, вночі на Правобережжі очікується сніг, місцями заметіль, у Волинській, Рівненській, Тернопільській, Хмельницькій, Вінницькій, Житомирській, місцями Київській та Одеській областях сильний сніг, на півдні країни і на Закарпатті сніг, місцями з дощем, ожеледь, налипання мокрого снігу, вдень послаблення опадів; на решті території - без опадів. На дорогах ожеледиця.

Вітер східний, північно-східний, 5-10 м/с, в південній частині та Приазов'ї місцями пориви 15-22 м/с. Температура вночі 11-17 ° морозу, у Полтавській і Кіровоградській областях 15-20 °, вдень 8-13 ° морозу, в східних, Чернігівській та Сумській областях 21-27 ° морозу, вдень 11-16 ° морозу; в південних та прикарпатських областях вночі 4-10 °, вдень 0-6 ° морозу; на Закарпатті та в Криму вночі та вдень від 5 ° морозу до 1 ° тепла.

У Києві вночі - помірний сніг, хуртовина, вдень невеликий сніг. На дорогах ожеледиця. Вітер східний, 7-12 м/с. Температура вночі 13-15 °, вдень 11-13 ° морозу.

За міліметр від смерті: У Львові вдалося врятувати захисника, у серці якого застряг уламок боєприпасу

субота, 20 квітень 2024, 9:59

У Львові лікарі дістали з серця військового півторасантиметровий уламок ворожого боєприпасу, передають Патріоти України. Як повідомляють у Національному реабілітаційному центрі "Незламні", пацієнтом кардіохірургів Лікарні Святого Пантелеймона та Інсти...

Невідомі відкрили вогонь по поліцейських на Вінниччині, один з правоохоронців отримав смертельне поранення

субота, 20 квітень 2024, 9:57

Поліція розшукує осіб, які вночі розстріляли поліцейських на Вінниччині - один з них загинув від отриманих травм, передають Патріоти України. Деталі: Відомо, що 20 квітня, близько 2 години ночі у Гайсинському районі Вінницької області працівники поліц...