Львівські депутати звернулися до Порошенка з вимогою позбавити Віталія Козловського звання заслуженого артиста України

Також вони закликали позбавити звання і інших заслужених і народних артистів, які під час російсько-української війни їздили з гастролями до країни-агресора.

Віталій Козловський. Фото:РБК

Депутати Львівської облради 15 травня ухвалили звернення до президента Петра Порошенка з проханням позбавити Віталія Козловського звання "Заслуженого артиста України". Звернення підтримали 44 депутати, передають Патріоти України з посиланням на ZAXID.NET.

Причиною звернення стало те, що український співак виступив на концерті до Дня Перемоги в Москві 9 травня.

"Вважаємо це не лише величезною ганьбою і зрадою, але і наругою над пам'яттю тих загиблих воїнів, які віддали своє життя за територіальну цілісність держави в російсько-українській війні, яка досі триває на сході. Переконані, що така аморальна особа не може мати статус заслуженого артиста України, адже Віталію Козловському указом президента від 16 січня 2009 року було присвоєно це звання власне "за вагомий особистий внесок у справу консолідації українського суспільства, розбудову демократичної, соціальної і правової держави", - йдеться у зверненні депутатів.

Також вони закликали позбавити звання і інших заслужених і народних артистів, які під час російсько-української війни їздили з гастролями до Росії.

Як повідомлялося раніше, Віталій Козловський засвітився на концерті в Москві 9 травня. Після цього у Львові скасували його концерт, який повинен був пройти 18 травня.

Суд виправдав чоловіка за водіння в нетверезому стані: Що сталося

вівторок, 23 квітень 2024, 20:50

Суд у Бельгії виправдав чоловіка, якого звинувачували у водінні в нетверезому стані – у його крові виявили алкоголь, однак бельгієць його не вживав. Річ у тім, що організм чоловіка сам виробляє спиртовмісні сполуки. Про це розповідає The Guardian, пере...

В Україні батька сімох дітей визнали ухилянтом

вівторок, 23 квітень 2024, 20:30

В Україні чоловіка, який є батьком сімох неповнолітніх дітей, суд визнав винним в ухиленні від мобілізації. Йому присудили три роки арешту, який замінили на два роки іспитового терміну. Про таке рішення суду Полтавської області йдеться у матеріалах спр...