"Майдан організували "кривавий пастор", Парубій та Пашинський", - Клюєв виступив в російському суді

Всі інші, за його словами, "використовувалися, причому втемну, вже потім - Арсеній Яценюк, Олег Тягнибок і Віталій Кличко".

Андрій Клюєв. Фото: соцмережі

Екс-глава адміністрації колишнього президента України Андрій Клюєв в російському суді заявив, що головними організаторами подій на Майдані в 2014 році є глава РНБО Олександр Турчинов, спікер ВР Андрій Парубій та нардеп Сергій Пашинський. Про це він сказав в Дорогомиловському суді Москви при розгляді позову екс-регіонала Володимира Олійника про визнання подій 2014 року в Україні "державним переворотом", повідомляють Патріоти України з посиланням на ТАСС.

"Знаєте, у нас є на Україні секретар Ради національної безпеки і оборони Турчинов, його всі називають "кривавим пастирем". Взагалі він колишній секретар комсомольської організації Дніпропетровська, а потім став затятим опозиціонером і пастирем підробляв. Він все це організовував. Він, Пашинський та нинішній голова парламенту Парубій - як комендант "майдану", - стверджує Клюєв.

Всі інші, за його словами, "використовувалися вже потім - (Арсеній) Яценюк, (Олег) Тягнибок і (Віталій) Кличко". Причому, Клюєв заявив, що "їх використовували втемну, як і "Правий сектор" використовували теж втемну".

"Правий сектор", за словами Клюєва, спочатку затримував снайперів, "які і в мирних стріляли, і в органи". Клюєв також заявив, що Пашинський "завіз дві групи снайперів - одну з Грузії, іншу з Прибалтики".

На підтвердження своїх слів Клюєв послався на так званий протокол допиту одного з снайперів "грузинської групи", який склали члени "Правого сектора", що затримали його. "Цю людину звали Володимир Дахнадзе, його зловив "Правий сектор" і допитав, він зізнався, що приїхав до Києва підробити. Але приїхав Пашинський і забрав Дахнадзе у "Правого сектора", - розповів Клюєв.

Як відомо, в листопаді Глава адміністрації екс-президента Андрій Клюєв заявив, що Янукович не був зацікавлений у розстрілі Майдану, пояснюючи це тим, що він закликав до переговорів вже після масових вбивств. В ефірі російського каналу він також розповідав про грузинського снайпера на Майдані.

"На початку він прилетів до Києва, потім переїхав до Одеси, потім з Одеси його знову привезли до Києва. Він тиждень ходив по майдану, дислокацію дивився, звідки стріляти, що робити, яким чином. Тому Януковичу це навіть невигідно було", - заявив Клюєв.

15 грудня Дорогомиловский суд Москви почав процес за позовом екс-нардепа від "Партії регіонів" Володимира Олійника про визнання "державним переворотом" в Україні подій початку 2014 року. Екс-"регіонал", який перебуває в розшуку нібито не зміг домогтися розгляду своїх претензій в Генпрокуратурі України.

Після розстрілів протестувальників Олійник утік з України. Наприкінці 2014 року з’явилася інформація, що він живе в анексованому Росією Криму, у Ялті, і їздить до Москви. До суду для дачі показань свідків було викликано тодішніх українських чиновників: колишнього прем'єр-міністра Миколу Азарова, екс-главу адміністрації президента Андрія Клюєва, колишнього главу МВС Віталія Захарченка, екс-главу СБУ Олександра Якименка, екс-генпрокурора Віктора Пшонку, екс-главу КС В'ячеслава Овчаренка та інших. У свою чергу секретар Ради національної безпеки й оборони України Олександр Турчинов заявив, що вважає юридично нікчемною спробу через російський суд довести "державний переворот" в Україні, а крім того, що вбивці українців на Донбасі обов'язково будуть покарані.

ДБР завершило розслідування щодо загибелі помічника Залужного

п’ятниця, 29 березень 2024, 12:40

Державне бюро розслідувань завершило досудове розслідування щодо офіцера з Апарату помічників головнокомандувача ЗСУ Олега Тімченка, який подарував гранати загиблому колезі Геннадію Частякову, йому інкриміновано вбивство через необережність. Про це пов...

Смертельна ДТП на Львівщині: Водій збив двох 10-річних дівчат на самокаті

п’ятниця, 29 березень 2024, 12:27

У місті Старий Самбір Львівської області іномарка збила двох дівчат, які їхали на самокаті. Про це повідомляє видання "Львівська мануфактура новин", передають Патріоти України. Одну з дівчат, з діагнозом закритий перелом правої руки, скерували до Охмат...