Має бути порушена кримінальна справа: Правозахисник розповів, скільки "світить" режисеру Меньшову за допомогу терористам "ДНР"

Російському режисерові "світить", як мінімум, 10 років, але він міг би отримати і всі 15, якби перетнув кордон.

Володимир Меньшов. Фото:http://portal-kultura.ru/Російський режисер Володимир Меньшов, який фінансував терористів Донбасу, скоїв злочин не тільки за українським, але й за російським законодавством. Про це Обозревателю розповів голова правління "Міжнародної Ліги захисту прав громадян", правозахисник Едуард Багіров, передають Патріоти України.

"У Російській Федерації громадянам заборонено фінансувати терористичні організації, незалежно від того, де вони знаходяться: на території Росії, інших пострадянських країн, Європи чи будь-якої іншої держави", - сказав він.

"Але ж в Росії "ДНР" і "ЛНР" не визнані терористичними організаціями", - зауважило видання. "Питання не в визнанні Росією. Досить того, що Україна визнала їх терористичними організаціями. Наприклад, в Білорусі якась організація "Білоруські партизани" визнана терористичною і, згідно з законодавством РФ її фінансування заборонено", - пояснив правозахисник.

Таким чином, "режисер порушив закони РФ і повинен бути притягнутий до кримінальної відповідальності. Але, оскільки в Росії не працює закон і право, протягом якогось періоду він може залишатися безкарним", - сказав він.

Багіров також пояснив, що Меньшов, безумовно, повинен понести відповідальність згідно з українським законодавством. Режисерові "світить", "як мінімум, 10 років, але він міг би отримати і всі 15, якби перетнув кордон".

У цьому контексті правозахисник підкреслив: "Нашим правоохоронцям необхідно негайно порушити кримінальну справу за наявною інформацією". "Якщо в ЗМІ з'являється відеоматеріал про те, що було скоєно якийсь тяжкий злочин, наприклад, фінансування терористичної організації, має бути порушена кримінальна справа".

Багіров також переконаний в тому, що Меньшова слід "оголосити в розшук спочатку по лінії України, потім - Інтерполу, щоб іншим діячам мистецтва не кортіло носити гроші терористам, які будуть продовжувати вбивати громадян України, здійснювати теракти і масові вбивства".

"Я вам даю слово, що в найближчі кілька років ці режисери, актори і всі інші, хто фінансує "ДНР" і "ЛНР" понесуть кримінальну відповідальність - за ті злочини, які вони здійснюють спільно з терористами Захарченком та Плотницьким", - запевнив правозахисник .

Ситуація стає критичною: Україні загрожує гостра нестача робочих рук, незабаром країна потребуватиме мільйонів робітників

четвер, 25 квітень 2024, 6:39

Вже найближчим часом Україна може зіткнутися з гострою нестачею робочої сили. За оцінками фахівців, для того, щоб до 2030 року підтримати щорічне зростання ВВП на рівні 5-7%, країні не вистачатиме до 4,5 млн робочих рук. Про це повідомив виконавчий дир...

Оце так! У Львові дружину військовозобов’язаного засудили до 3 років позбавлення волі за укладення фіктивного шлюбу

четвер, 25 квітень 2024, 6:30

У судовому реєстрі повідомляється, що суд у Львівській області визнав жінку-інваліда 3 групи винною у незаконному переправленні особи через державний кордон, передають Патріоти України. Як йдеться у матеріалах справи, жінка, будучи інвалідом 3 групи, в...