Маємо пам'ятати: Справжньому Герою АТО, загиблому 28-річному саперу, встановили пам'ятний знак на Львівщині (фото)

Героя Дмитра Демковського посмертно нагороджено орденом "За мужність" ІІІ ступеня

Фото: ZIKУ Самборі Львівської області 26 вересня відбулося відкриття та освячення пам’ятного знаку загиблому в зоні АТО саперу Дмитру Демковському. Дата припала на 29-у річницю від дня народження Героя, повідомляють Патріоти України з посиланням на ZIK.

Камінь з пам’ятними гранітними плитами на тлі розгорнутого синьо-жовтого прапора встановлено на розі вулиці Рівної, на якій проживав Дмитро Демковський. Ініціатором відкриття пам’ятного знаку був депутат міської ради Зеновій Рівняк. Його підтримав ветеран ОУН-УПА Микола Петрущак, житловий будинок якого розташовано навпроти Дмитра Демковського, та інші мешканці вулиці Рівної.

Сержант Дмитро Демковський був командиром відділення інженерно-саперного батальйону. Народився 26 вересня 1987 року в Самборі, навчався а Самбірському педагогічному коледжі імені Филипчака, Дрогобицькому педагогічному університеті імені Івана Франка(факультет романо-германської філології, англійська мова і література).

У Збройних силах України з 2009 року. Здобув військову освіту: 169-й навчальний центр Сухопутних військ «Десна» (командне лідерство, 2011 р.), Центр розмінування (Кам'янець-Подільський), Академія молодих командирів (Німеччина, 5-22 липня 2011року), Англійський мовний центр (США, 19 березня - 29 червня 2012 р.), Американський мовний курс, навчання при міністерстві оборони, мовний інститут (29 червня 2012 р.), Американський лідерський курс (США, 2012 р.), курс підготовки з англійської мови з подальшим навчанням на початковому курсі підготовки сержанського складу (США, 12-24 серпня 2012 р.), мовні курси (Литва, 2 вересня – 4 жовтня 2013 р.).

4 липня 2015 року близько 15.40 години на підступах до 29 блокпосту в районі н.п. Новотошківка Луганської обл. загинув від розриву міни. Героя посмертно нагороджено орденом «За мужність» ІІІ ступеня. Його було поховано у Самборі на Меморіалі слави новітніх героїв АТО.

Герої не вмирають! Слава Героям!


"Не терпіла зухвальства і зайвого пафосу": На фронті загинула військовослужбовиця та журналістка Алла Пушкарчук

п’ятниця, 26 квітень 2024, 7:22

Дівчина пішла на війну ще у 2014-му, залишила світ мистецтва, навчання в університеті Карпенка-Карого і омріяну кар'єру театрознавиці. . За словами Крапивенка, коли Пушкарчук взяли в команду "Тижня", вона зросла від новинаря до повноцінної культурно...

В боях з російськими окупантами загинув головний сержант бригади "Хартія", орденоносець Олександр Ющенко

п’ятниця, 26 квітень 2024, 7:14

Під час виконання бойового завдання в районі населеного пункту Долинське Дніпропетровської області загинув головний сержант 13-ї бригади Національної гвардії України "Хартія" Олександр Ющенко, повідомляє пресслужба бригади. Пряма мова мера: "Штаб-сержа...