Майже 70 відсотків громадян переконані, що Україна стане процвітаючою без допомоги Росії, - соцопитування

За 25 років незалежності України кількість українців, що вірять в свою країну, зросла більше, ніж удвічі.

Віримо в Україну. Фото: uamodna.com.

68% громадян вважають, що Україна може обійтися без Росії. Про це свідчать результати опитування фонду «Демократичні ініціативи» та КМІС. Підсумки соціологічного опитування підвела виконавчий директор КМІС Наталія Харченко, повідомляють Патріоти України з посиланням на «Громадське радіо».

«У нас є дані опитувань з цього приводу з 1991 року і ми можемо порівнювати. На початку незалежності 32% громадян, тобто третина населення України, вважала, що ми можемо вижити тільки за допомогою Росії. Надалі ця цифра тільки росла і через 15 років існування незалежної України досягла значення в 39%, а через 20 років - в 40%. Тільки протягом останніх 2 років відбулося різке зменшення кількості людей, які вважають, що Україна не здатна вижити без допомоги Росії. Хочу уточнити, що це пов'язано з тим, що найбільш проросійські території зараз не з нами», - зазначила Наталія Харченко.

За її словами, опитування на окупованих територіях не проводилося. Території, зараз непідконтрольні Україні, завжди демонстрували найбільшу залежність від Росії. Зараз тільки 11% громадян вважають, що ми можемо вижити тільки за умови допомоги Росії. Переважна більшість населення же бачить Україну незалежною державою.

Змусили через правила "Укрзалізниці": Військовослужбовець Нацгвардії змушений був їхати в тамбурі потяга (фото)

четвер, 28 березень 2024, 23:44

Військовослужбовець Нацгвардії дорогою від Києва до Чернігова змушений був їхати в тамбурі потяга, бо йому не дозволили зайняти своє місце згідно з придбаним квитком через його службову собаку – лабрадора. Про цей випадок повідомив на своїй сторінці у ...

Була готова померти: Зірка українського тенісу ледь не загинула на Мальдівах

четвер, 28 березень 2024, 21:03

Українська тенісистка Марта Костюк (№ 26 WTA) розповіла про те, як мало не загинула на заняттях серфінгом. Дівчина зізналася, що готова була померти під час відпочинку, передають Патріоти України. «Якось ми займалися серфінгом у Лос-Анджелесі і мій чол...