Майже як у Гестапо: Головлікаря психлікарні на Сумщині запідозрили у тортурах пацієнтів, що стало причиною їх смерті

У прокуратурі області вважають, що співробітники лікарні підробили документи про причини смерті восьми пацієнтів.

Одна з палат Охтирської психлікарні. Фото:SumyTodayГоловному лікарю Сумської обласної психіатричної лікарні №2, розташованої в місті Охтирка, 1 березня повідомили про підозру в катуванні пацієнтів і залишення їх в небезпеці, що призвело до загибелі восьми чоловік. Про це інформує прес-служба прокуратури Сумської області, передають Патріоти України.

З ініціативи відомства в рамках кримінального провадження проведено ексгумацію семи трупів пацієнтів, які померли в грудні 2016 року.

Згідно з історіями хворіб і актами патологоанатомічного дослідження, п'ять чоловік нібито померли від серцево-судинної недостатності, один - від набряку головного мозку, ще один - від інтоксикації. Однак висновками судово-медичних експертиз встановлено, що "патологоанатомічне дослідження трупів взагалі не проводилося, складені документи - підробка, причиною смерті пацієнтів є гостра гнійна пневмонія, обумовлена тривалим перебуванням в приміщенні зі зниженою температурою", йдеться в повідомленні прокуратури.

Померлі - особи у віці від 34 до 69 років, які перебували на добровільному лікуванні.

Зі свідчень свідків і журналів обліку температури, вилучених в ході слідства, видно, що з листопада 2016 року по січень 2017 року у відділеннях лікарні, де перебували померлі пацієнти, температура була неприпустимо низькою (від 10 до 18 градусів, при нормі 20 градусів) , однак головний лікар не робила будь-яких заходів, сказано в повідомленні.

Крім того, проведена ексгумація тіла 28-річної дівчини, яка померла в лютому 2016 року, відповідно до свідоцтва про смерть, від інтоксикації.

Експерти встановили, що патологоанатомічне дослідження проведено поверхово. На трупі виявлено переломи всіх ребер з обох сторін і черепно-мозкова травма з крововиливом всередину.

"Зазначені тілесні ушкодження утворилися за кілька днів до смерті і знаходяться в причинному зв'язку зі смертю", - стверджують укладачі підозри.

Підозрювану затримали, прокуратура готує клопотання про обрання їй запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.

Проведено обшуки в трьох відділеннях патологічної анатомії, за місцем проживання головного лікаря, її заступника з медичної частини та старшої медичної сестри лікарні.

Прокуратура готує повідомлення про підозру ще кільком особам, які, ймовірно, сприяли або були причетні до протиправних дій.

"Я однозначно повернуся": Мілевський розповів, які функції хоче виконувати в київському "Динамо"

середа, 24 квітень 2024, 23:16

Колишній нападник київського Динамо та збірної України Артем Мілевський хоче працевлаштуватися у столичному клубі, інформують Патріоти України. У коментарі SportArena ексфутболіст заявив, що хотів би шукати для Динамо нападників, які схожі на нього. «Я...

Титулований український плавець розповів, чому у ТЦК відмовились брати його в армію

середа, 24 квітень 2024, 21:41

Відомий український плавець, який нині працює в Європі, Олег Лісогор пригадав, як на початку повномасштабного вторгнення вирішив піти в армію, передають Патріоти України. «Перші пару тижнів в мене були свої клопоти у Броварах. Потім пішов до ТЦК. Я ж і...