Майже зомбі-апокаліпсіс: "Скоро по всему Луганску будут трупы", - у окупованому місті лишився тільки один судмедексперт

Люди жаліються на бідність, нестачу медиків та байдужість ватажка "ЛНР" Плотницького.

Труп на вулиці. Фото: izvestia.nikolaev.ua

У луганських групах другий день поспіль обговорюють резонансний інцидент з раптовою смертю чоловіка, який, чекаючи черги на автобус, впав на зупинці в районі плавального басейну "Динамо" і більше не встав. Швидка до нього їхала дуже довго, а судмедексперт і зовсім не поспішав.

Деякі з учасників обговорень особисто бачили лежачого на асфальті чоловіка, люди дзвонили в комендатуру, просили швидше приїхати медиків, дзвонили в поліцію, але ніхто не поспішав. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на соцмережі.

"Водитель маршрутки сказал, что мужчина лежит с обеда, часов с 13.00. Первые два часа никто не ехал, потом видать следаки приехали. Стояли, умничали с папочками, а труп так и лежал не накрытый. Потом мы с мужем ехали уже в районе 19.00 (18.00 по киевскому времени), а этот бедолажный так и продолжал лежать прямо на асфальте, правда уже прикрытый пленкой. Рядом очередь на автобус, мимо снуют машины, а труп мужчины это все дополняет", - пише одна з учасниць події.

"Два раза проезжала в этом районе, а дядя так и лежал.. Вот так...Неужели в Луганске нет служб, чтобы в морг отвезти. Его наверное дома ждут..", "У нас этим летом мужик с балкона 10-го этажа сиганул. Точно помню, что было около часа дня. Так службы приехали только в 20.00. И даже первые часы после приезда не разрешали родственникам к телу подходить", "Люди, я там была в начале девятого вечера, мужик так и лежал, какие эксперты, кто там приедет", "Если бы скорая приехала вовремя, дедушку бы спасли", - розповідають луганчани.

Ще одна дівчина, що стала також свідком смерті літньої людини, розповіла наступне. У чоловіка стався серцевий напад, він впав на асфальт на очах у всієї черги і став хрипіти. Люди тут же викликали швидку, але вона їхала півгодини, хоча відстань була невеликою. Коли медики приїхали було вже пізно. Крім того, через тотальну бідність та кадровий дефіцит медпрацівників, на весь окупований Луганськ залишився всього один судмедексперт. "Недавно свекровь умерла, было дома это. Мы п****ц прождали этого эксперта с 11 утра до 01.00 ночи. А он приехал и сказал, что один на весь Луганск, никто не хочет работать, вот и задержки такие. И мол скоро по всему Луганску будут трупы людей лежать, а властям будет все равно, им не до людей, они делят "бюджет", пока еще делится", - пише жінка.

"Ринг був зовсім крихітним": Відомий боксер розповів, як у селі бився проти Усика

четвер, 25 квітень 2024, 19:53

Британський боксер Джордан Томпсон (15−1, 12 КО) пригадав, як свого часу отримав запрошення стати одним із спаринг-партнерів українського боксера Олександра Усика (21−0, 14 КО), який нині володіє поясами WBA, WBO, IBO та IBF у надважкій вазі, передають...

В Україні запустили мапу провайдерів, які надають інтернет під час блекаутів

четвер, 25 квітень 2024, 18:59

Міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров показав мапу провайдерів з усієї України, які працюють під час відключення світла. Мапа показує, чи може провайдер у конкретному будинку дати доступ до інтернету від 4 до 72 годин під час відключен...