Маленька перемога над "русским миром": У Полтавському храмі прибрали скандальні зображення російських гербів

Нардепи, жителі міста та священики інших єпархій обурені нахабством полтавських попів, які не прибрали зі стін церкви масона Петра І

Ось як виглядав храм до останнього часу. Фото: "Діалог"

У Полтаві борються з "русским миром": з церкви прибрали антиукраїнські зображення. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на "Діалог".

Як розповів на своїй сторінці у соцмережі колишній нардеп Михайло Апостол, зі стін полтавського храму прибрали два російських герби та замінили їх на ікони Божої Матері. А на картині, де Петро І топтав шведський прапор, що дуже схожий здалека на український, замалювали сірим кольором "антиукраїнську частину".

"Маленькая, но замечательная Полтавская победа, так сказать, над "непобедимой московской пропагандой". Носороги русского мира не умеют отступать, а здесь поджали хвост... Сначала Полтавская епархия, десятки российских СМИ, сотни российских ботов утверждали, что там нет ничего антиукраинского (а сколько нового я про себя почитал и услышал), и в то же время вчера тихонько ночью закрасили провокационные, я убежден, антиукраинские картины – флаг и двуглавого орла. Правда, оставили еще т. н. царя Петра 1, но ничего, и это поборем", - прокоментував інцидент Апостол.

"Это очень экономно – при необходимости, открутив несколько шурупов, можно снова вернуть московскую "православную" геральдику на всеобщее обозрение", - кажуть місцеві жителі.

Цікаво, чи повпливає на Полтавську Єпархію та зокрема настоятеля храму Митрополит Онуфрій. У Київській Єпархії УПЦ МП є багато обурених таким "русскомировским нахальством" священиків.

Дуже дивно, що серед полтавських священиків - така неосвіченість. Бо, окрім іншого, Петро І був у складі масонської ложі "Колони Храму" - тобто навіть для "русскомировцев" не міг би бути персонажем зображень на храмових стінах.

"З таким же успіхом, як ікони, вони могли повісити поверх гербів Крокодила Гену чи Чебурашку - вони мають таке ж відношення до подібних храмів, як і ікона", - жартують жителі Полтави.

Тепер храм виглядає так. Фото: "Діалог"


Кольори на прапорі замалювали сірим. Фото: "Діалог"

"Брудні" методи: У Грозному масово отруїли футболістів "Сочі" перед вирішальною грою з місцевим "Ахматом"

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:50

Грозному отруїлися 14 футболістів "Сочі" перед матчем чемпіонату Росії проти місцевого "Ахмата". Сочинський клуб є прямим конкурентом чеченської команди за місце у елітному дивізіоні. Незважаючи на отруєння, постраждалих змусили вийти на гру, яка заве...

В Україні працівників зможуть звільняти за неповідомлення про родичів, які лишилися на тимчасово окупованій території

п’ятниця, 26 квітень 2024, 14:58

У роботодавців з’явиться нова підстава для звільнення працівників - неповідомлення працівниками роботодавцю інформації щодо наявних у них зв’язків з фізичними особами, які знаходяться на тимчасово окупованій території України, передають Патріоти Україн...