Маленький тхір зупинив Великий адронний коллайдер

Тваринка вивела з ладу живлення прискорювача заряджених частинок і зупинила його роботу на кілька днів.

Маленький тхір зупинив Великий андронний коллайдер. Фото: popmech.ru.

Великий адронний коллайдер зупинився через тхора. Електричні перевантаження на найбільшому в світі прискорювачі заряджених частинок, який знаходиться в Швейцарії, трапилися через пошкоджений твариною кабель. Коротке замикання сталося після того, як тхір проник в електричну систему пристрою і погриз силовий кабель. Від удару струмом тварина загинула, повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Як уточнюють в Європейській організації з ядерних досліджень, це не перший випадок виходу з ладу коллайдера через тварин, оскільки установка знаходиться в сільській місцевості. У 2009 році в коллайдер потрапив птах, що також призвело до подібних збоїв.

Повідомляється, що через "витівки" тхора інженерам потрібно кілька днів, щоб усунути наслідки короткого замикання і відновити роботу Великого адронного коллайдера.

Нагадаємо, що "Великим" коллайдер названий через свої розміри: довжина основного кільця прискорювача складає 26 659 м.

Мобілізація в Україні: Чи буде кримінальна відповідальність за непроходження ВЛК

субота, 4 травень 2024, 11:30

У Верховній Раді триває робота над законопроєктом № 10379, що передбачає збільшення штрафів за порушення правил військового обліку, передають Патріоти України. Профільний Комітет провів позачергове засідання, опрацював і затвердив таблицю до другого ...

"ПриватБанк" блокує картки: Названо причину, через яку обмежать рахунок будь-кого

субота, 4 травень 2024, 10:28

Клієнтка ПриватБанку поскаржилась на блокування свого рахунку в банку. За її словами, блокування відбувалось після того, як людина, яка робила їй переказ, поскаржилась на шахрайські дії, передають Патріоти України. Про це клієнтка банку написала в спе...