"Мамо, чому в баті нема нагород? Його ж побратими казали, що він справжнім героєм був": Мережу зворушила історія вдови бійця АТО

Жінка зазначила, що її чоловіку досі не дали звання героя, хоч він пройшов бої за ДАП, відзначився під час нападів на авдіївській промці.

Вічна пам'ять Тобі, Герою! Фото: "Фейсбук" Олени Кукли

Військовослужбовець Збройних сил України, дружина загиблого бійця АТО Олена Кукла написала сумну історію про чоловіка та сина. Нею вона поділилася на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook, повідомляють Патріоти України.

За словами Кукли, сімнадцятирічний син дуже сумує за татом, часто ходить на цвинтар до його могили та активно слідкує за інформацією в інтернеті. "За що ці випробування моїм дітям? Син... Він так сумує за батьою... Він по крупиночці щодня вишукує й збирає інформацію про нього.. Будь-які згадки про нашого героя збирає докупки. На кладовище постійно їздить. Сидить там годинами. Сумує. Він дуже хоче бути схожим на батю. Йому 17 років, а він мені сказав: "Мамо, як мені буде 18 років, я піду на службу. У мене серце розривається від страху за нього, та я не маю, як його відмовити. Я ж сама військовослужбовець. А батя…То його ідеал, яким він пишається понад усе!!!" – написала Кукла.

Жінка зазначила, що її чоловіку досі не дали звання героя, хоч він пройшов бої за ДАП, відзначився під час нападів на авдіївській промці. "Син: "Мамо, я подивився там, у "Вікіпедії", всі загиблі з 81-ї або з орденом за мужність, або Богдана Хмельницього, або герой. Чому в баті нема тих нагород? Його ж побратими мені казали, що він справжнім героєм був, що багатьом життя рятував, що не мав жодної проваленої операції. ДАП, авдіївська промка. Він же все пройшов. Я: "Не знаю, синку, то ж, мабуть, командири мають ті подання подавати. Син: "Мамо, то ти дізнайся! Я знаю, він казав, що йому ті нагороди не треба, та в душі він хотів. Коли дяді Сірьожі нашому давали, йому образливо було, я впевнений!!! Треба, щоб хоч після смерті все було по-чесному і справедливо, мамо!!! Сиджу плачу", – розповіла Кукла про розмову із сином.

Ця історія розчулила користувачів соціальної мережі Facebook. Деякі користувачі у своїх коментарях пообіцяли допомогти жінці й посприяти тому, щоб чоловік все ж отримав звання посмертно.

В Україні працівників зможуть звільняти за неповідомлення про родичів, які лишилися на тимчасово окупованій території

п’ятниця, 26 квітень 2024, 14:58

У роботодавців з’явиться нова підстава для звільнення працівників - неповідомлення працівниками роботодавцю інформації щодо наявних у них зв’язків з фізичними особами, які знаходяться на тимчасово окупованій території України, передають Патріоти Україн...

Це ще не кінець! Кліматологиня попередила українців про нові бурі з пилом із Сахари

п’ятниця, 26 квітень 2024, 14:45

Пил із Сахари, що долітає до України, рідкісне явище, але воно підпорядковується атмосферній циркуляції. Влітку українцям варто очікувати його повернення. Про це в ефірі телемарафону заявила кліматологиня, фахівчиня в галузі зміни клімату та довгострок...