"Ви - ніхто": У мережі розповіли про обурливий інцидент з дітьми загиблого воїна в маршрутці біля Львова

Діти сказали водієві, що у них посвідчення сім'ї загиблого, але для водія це нічого не значило.

Багато водіїв не поважають пасажирів-пільговиків. Ілюстрація: РБК.

У Волинській області водій автобуса напрямком "Львів-Луцьк" відмовив в пільговому проїзді дітям загиблого учасника бойових дій на Донбасі. Про це на своїй сторінці в Facebook написала дружина загиблого воїна АТО Тетяна Луцюк, передають Патріоти України.

"Мій чоловік, Луцюк Роман, ще в 2014 році добровільно пішов захищати Україну, був поранений і помер від важких ран в 2016 році. У нас є дві дочки. Сьогодні вони поверталися з села Шклинь, Горохівського району Волинської області. Вони поїхали провідати бабусю - Романову маму, щоб хоч якось втішити її від самотності, тому що після смерті сина її сльози не просихають. На зворотній дорозі сіли в автобус "Львів-Луцьк". Діти сказали водієві, що у них посвідчення сім'ї загиблого, але для водія це нічого не значило, він все одно наполіг, щоб діти заплатили гроші", - написала Тетяна.

За її словами, на автостанції в Луцьку їм традиційно ввічливо оформляють пільгові квитки, і з подібним ставленням вона зіткнулася вперше. "Зустрівши дітей, я запитала цього водія, чи нормально він себе почуває, приймаючи гроші за проїзд від таких дітей. На що він мені відповів: "Я ж їх не висадив, і таку категорію осіб ми не возимо безкоштовно". Разом з тим він почав мені тикати гроші, щоб я забрала, але я йому відповіла, що справа не в грошах, а в елементарній повазі, і гроші не взяла. Просто попросила назвати своє прізвище, на що він мені хамськи добив: "Ти - НІХТО, щоб я тобі говорив", - пояснила жінка.

"Я пробувала ще з цією людиною щось говорити і спробувати пояснити, наскільки нам важлива пам'ять і шанобливе ставлення до пам'яті полеглих у цій війні, але після його слів, що ми НІХТО - сльози самі напливли на очі, а в горлі став ком" , - додала вона.

Пізніше вдалося встановити, що хамом-водієм виявився чоловік на прізвище Малетич. "Я недавно їздила до Львова, там на автостанції, за квиток навіть збір не брали. Завжди ввічливо і з повагою нас обслуговували. Мені дуже подобається місто Лева, і не без підстави вважала його одним з найбільш патріотичних міст України, де живуть дійсно гідні люди. але виявляється, що не всі. Є серед них хоча б один з черствою душею на прізвище Малетич, якого цікавить тільки власне збагачення і відсутній патріотичний дух", - резюмувала Тетяна Луцюк.

"На жаль, таких потвор все більшає... навіть не більшає, просто вони піднімають голову...", "Дуже важко читати такі пости, бо ця тема дуже болюча, і не завжди знаходиться сил, щоб довести свою правоту. Для дітей це ще важче", "Мого сина десь 3 тижня тому водій теж не хотів брати в Луцьку", "Таких людей треба звільняти з позором на всю країну", - прокоментували подію в мережі.


Чи нарахують субсидію, якщо частина сім'ї перебуває за кордоном

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:30

В Україні багато домогосподарств через складну економічну ситуацію отримують субсидії. У Пенсійному фонді України пояснили, як нараховується субсидія, якщо частина родини виїхала за кордон, передають Патріоти України. «До складу домогосподарства включа...

Чи будуть забирати в ухилянтів водійські права: Юрист пояснив усі нюанси

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:28

Відповідно до нового закону про мобілізацію, ухилянтів можуть тимчасово обмежувати у праві керувати транспортом. З відповідним позовом до суду звертатимуться ТЦК та СП, передають Патріоти України. Юрист практики військового права ЮК "Приходько та партн...