Маніфестанти прийшли з лопатами: Жителі польського міста Валбжих вимагають викопати нарешті легендарний "золотий поїзд" нацистів

Хтось свідомо блокує процес. Якщо там дійсно щось є, про Валбжих повинен почути цілий світ, - учасники протесту.

Поляки вимагають відкопати золото нацистів. Фото: youtube.com

Мешканці польського міста Валбжих в неділю зібралися на протест з вимогою розкопати місце, де ймовірно закопаний легендарний "золотий потяг" нацистів. Про це повідомляє Gazeta Wyborcza, передають Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

В акції, незважаючи на несприятливі погодні умови, взяли участь близько 200 осіб, які пройшли до 65-го кілометра залізничної лінії біля Валбжиха, де ймовірно має знаходитися потяг. Учасники тримали в руках лопати і скандували "Починайте копати".

"Мусимо щось починати робити. Справа вже затягнулася. На нашу думу, хтось свідомо блокує процес. Якщо там дійсно щось є, про Валбжих почує цілий світ", - цитує видання одного з учасників акції.

При цьому на акції не був присутній жоден представник місцевої влади. Натомість на ній був адвокат Андреаса Ріхтера і Пьотра Копера, які стверджують, що знають, де знаходиться потяг.

"Нинішня влада говорить про тяглість історичної пам’яті. А тут ми маємо справжню скарбницю і в інтересі держави її показати", - сказав він. Як зазначається, протест пройшов без інцидентів, охорону забезпечували кілька поліціянтів.

Як повідомлялося раніше в ЗМІ, влітку двоє чоловіків повідомили про те, що їм відоме місцезнаходження легендарного потягу нацистів, який міг перевозити золото, коштовності, твори мистецтва і зброю та зник наприкінці 1944 року. Чоловіки підкріпляли свої відомості знімками з георадару.

До пошуків підключилася держава – зокрема, було надано дозвіл на використання армії в пошуках. За словами заступника міністра культури Польщі, "золотий потяг" існує з ймовірністю 99%. В той же час голова центробанку Польщі заявляв, що історія з золотим потягом – лише качка.

Врятувати не вдалося: У Луцьку через отруєння невідомою речовиною помер 2-річний хлопчик

п’ятниця, 3 травень 2024, 17:30

Правоохоронці розслідують смерть дворічної дитини у Луцьку. Попередньо відомо, що хлопчик помер він отруєння невідомою речовиною, передають Патріоти України. Що відомо про смерть дитини. Так, інформація про смерть 2-річного хлопчика у Луцьку надійшла п...

Залізна завіса закривається: У Росії чиновникам остаточно забороняють виїзд за кордон

п’ятниця, 3 травень 2024, 16:49

У Росії чиновникам остаточно забороняють виїздити за кордон через страх перед витоком державних таємниць. Усі закордонні поїздки чиновників мають бути попередньо узгоджені, і обмеження стосуються не тільки країн, які вважаються недружніми до Росії, але...