Масове отруєння школярів у Черкасах: У СБУ заговорили про диверсію

Отруєння сталося локально на території, де проходила лінійка.

Служба безпеки допускає, що отруєння дітей у декількох українських школах могло бути диверсією. Про це заявив голова спецслужби Василь Грицак, передають Патріоти України із посиланням на Громадське радіо.

"У рамках оперативних заходів ми не виключаємо таку версію навмисних дій невстановлених осіб, які вчинили цей злочин", - відповів Грицак на запитання про можливу диверсію. Він наголосив, що слідство про отруєння дітей у школах веде Національна поліція, а СБУ "вживає усіх заходів, аби допомогти розслідуванню".

Грицак також заявив, що випадки отруєння дітей можуть бути не пов’язані. Нагадаємо, 8 травня під час шкільної лінійки в Черкасах діти масово знепритомніли. За даними рятувальників, попередньою причиною втрати свідомості у дітей стало отруєння невідомою речовиною. Отруєння сталося локально на території, де проходила лінійка.

За уточненими даними, до лікарні було госпіталізовано 55 учнів і чотирьох вчителів. Попередній діагноз у всіх потерпілих – отруєння невідомою речовиною. Станом на 11 травня з лікарні виписали 22 дітей.

За фактом масового отруєння дітей у школі відкрито кримінальне провадження (за ч. 1 ст. 325 Кримінального кодексу України). Головною версією отруєння наразі залишається локальне розпилення невідомої речовини.

Це може здивувати! Які професії значно підвищують ризик деменції - дослідження

п’ятниця, 19 квітень 2024, 11:30

Вчені дійшли висновку, що рутинна робота може сприяти погіршенню когнітивних здібностей і навіть стати передумовою розвитку деменції через невисокий рівень мозкової стимуляції під час професійної діяльності. Про результати дослідження пише CNN, переда...

Німеччина припиняє фінансову допомогу для українських біженців: Стало відомо, кому саме, чому і як

п’ятниця, 19 квітень 2024, 11:28

Уряд Німеччини, зіткнувшись із великою кількістю українських біженців, які відмовляються від пропозицій щодо працевлаштування, розглядає можливість припинення фінансової підтримки для цієї групи осіб. Згідно з останніми даними, 77% українських біженців...