Масове отруєння в Ізмаїлі: Число постраждалих буде збільшуватися ще 2-3 тижні, - СЕС

В СЭС допускають ріст захворюваності на гепатит А в Ізмаїлі.

Захворюваність в Ізмаїлі не спадає. Фото: rbc.ua.

Нові хворі будуть з'являтися в Ізмаїлі ще протягом 2-3 тижнів, захворювання продовжує передаватися контактно-побутовим шляхом. Про це в ефірі "Громадского.ТВ" повідомив в.о. головного державного санітарного лікаря України Святослав Протас, передають Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

За його словами, хворі продовжують надходити в медичні установи, оскільки захворювання продовжує передаватися через брудні руки, через воду ризиків заразитися вже немає.

"Динаміка змінюється, хворі поступають, але вона значно менша, ніж в інші дні. Ризиків, пов'язаних з вживанням води, немає. Результати, які проводилися після гіперхлорування мережі, вони негативні, збудників інфекції немає. Після промивання мережі буде відновлено водопостачання для питних потреб міста. За завтрашній день, я думаю, впораються ", - сказав Протас.

Тенденція захворюваності буде зберігатися ще протягом 2-3 тижнів.

"Ми маємо динаміку (попадання в лікарні. - Ред). Захворювання передаються контактно-побутовим шляхом, через брудні руки. Така ситуація триватиме протягом 2-3 тижнів. Ми не виключаємо, що можливе зростання захворюваності гепатитом А, тому МОЗ виділив гроші для закупівлі вакцин від гепатиту А ", - сказав Протас.

Які хвороби крові та кровотворних органів звільняють від мобілізації в Україні - роз'яснення

четвер, 28 березень 2024, 16:56

В Україні з початку повномасштабного вторгнення РФ триває загальна мобілізація, під час якої військовозобов'язаних громадян призивають на службу в армію. Однак ціла низка захворювань є законною підставою для звільнення від мобілізації, передають Патрі...

У Міненерго відповіли, чи розглядають питання підвищення тарифів на електроенергію для населення

четвер, 28 березень 2024, 16:30

Міністерство енергетики України зараз не розглядає питання підвищення тарифів на електроенергію для населення. Про це 27 березня міністр енергетики Герман Галущенко заявив в ефірі національного телемарафону, фрагмент якого в Telegram опублікувала пресс...