Масовий бунт в Кіровоградській колонії: Розлючені зеки напали на співробітників пенітенціарної служби

Співробітники вже третій день не заходять в зону - бояться за своє життя. До бунтівників направляють гвардію і загони поліції.

Кіровоградська колонія №6. Фото: РБК.

Ув'язнені нападають на співробітників колонії, відбирають у них ключі від камер, виламують двері, забирають спецзасоби захисту. Якщо найближчим часом ситуація не заспокоїться, то в колонію будуть введені Нацгвардія і поліцейські загони. Колонія № 6 в Кіровограді - це колонія суворого режиму. Зеки бунтують вже третій день. Про це у себе в Facebook написав голова Державної пенітенціарної служби Сергій Старенький, передають Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Причини, по яких ув'язнені уже яку добу буянять, Старенький не називає, але констатує, що ситуація зайшла занадто далеко і виходить з-під контролю.

"Справжній бунт! Нападають на співробітників, забирають ключі, спецзасоби, відкривають або виламують всі двері", - пише Старенький.

Розлючених зеків з колонії № 6 готові підтримати й інші ув'язнені, масові заворушення загрожують влаштувати і ув'язнені кримінальники з ВК-49 та СІЗО Кіровоградської області.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що згідно із законом народного депутата Надії Савченко звільнено 866 засуджених за умисне вбивство.

Кабмін внесе зміни в правила перетину кордону через новий закон про мобілізацію: Кого зачепить

понеділок, 6 травень 2024, 12:50

У зв'язку з новим законом про мобілізацію в Україні, який набуде чинності 18 травня 2024 року, Кабінет міністрів внесе зміни до правил перетину кордону. Зокрема, вони стосуватимуться осіб, які мають право на відстрочку. Про це 6 травня повідомив речник...

Життя без пенсії? Чого чекати українцям, які не напрацювали трудового стажу, але досягли пенсійного віку

понеділок, 6 травень 2024, 12:43

В Україні громадяни, які взагалі не напрацювали страхового стажу при досягненні пенсійного віку - можуть претендувати на допомогу від держави, передають Патріоти України. . Такі виплати не є пенсією, а лише тимчасовою державною соціальною допомогою не...