"Мавпи з гранатами": Як болгарська газета на Одещині кривдить патріотів (фотофакти)

Головним редактором видання є Марія Попова – депутат болградської ради від партії "НАШ КРАЙ", керівник обласного осередку.

Газета "Обозрение Плюс". Фото: "Фейсбук"

Виконуюча обов'язки губернатора Одещини Соломія Бобровська назвала "Обозрение-Плюс" кривдниками українських патріотів, повідомляють Патріоти України. Про це вона написала на своїй сторінці у "Фейсбуці".

"До уваги The Security Service of Ukraine, Prosecutor General's Office of Ukraine та Національна Рада з Питань Телебачення і Радіомовлення! В Одеській області, де існує висока загроза регіонального сепаратизму, у щотижневій обласній газеті "ОБОЗРЕНИЕ плюс", виходить стаття журналіста Андрія Потиліка “Священные обезьяны с гранатами”. В статті відверто паплюжаться люди та символи Майдану", - написала Бобровська.

"Цитати: “Вчерашние любители скакать на Майдане почему-то в упор не замечают тот неопровержимый факт, что они сами создают отвратительние телевизионные картинки, разрушающие и без того сомнительную репутацию "революции достоинства". "В Украине ситуация намного хуже: здесь расплодились "обезьяны с гранатами", причем гранаты зачастую бывают самыми настоящими! Но, опять же, дать отпор носителям гранат... ой, простите, носителям “идеалов Майдана” не позволяет религия. И называется она "украинский ура-патриотизм", - додала вона.

"Автор узагальнено називає людей в камуфляжі і тих, хто брали участь у революції мавпами. Це відверте розпалення національної ворожнечі і приниження всього, що асоціюється з подіями на Майдані. Висловлювання, які дозволяє собі журналіст щодо українських патріотів, називаючи їх мавпами, та обзиваючи терористами, підпадають під дію статті Кримінального кодексу України про приниження національної честі та гідності. І не потрібно в цьому випадку прикриватися свободою слова чи особистою думкою автора. Це вже друга антиукраїнська стаття автора, опублікована цією газетою. До речі, головним редактором цього видання є Марія Попова – депутат болградської ради від партії "НАШ КРАЙ", керівник обласного осередку. Ця партія, очолювана А. Кіссе очевидно орієнтується на проросійський електорат, тому відповідна риторика статті зрозуміла. Але в полюванні за регіональним виборцем і в розмовах про Бессарабську народну республіку пропагується національна ворожнеча у вибухонебезпечному регіоні. Обласна державна адміністрація надіслала відповідну заяву до Служби безпеки України, Міністерства юстиції та Міністерства інформаційної політики з вимогою закрити газету", - сказала Соломія.

"Хочу додати, що завдяки людям у камуфляжах і тим, кого автор узагальнено називає мавпами, у нього і його спонсорів, є можливість жити, їсти, пити, ходити щодня на роботу і вибризкувати на шпальтах газети такі нісенітниці", - додала вона.

Це може здивувати! Які професії значно підвищують ризик деменції - дослідження

п’ятниця, 19 квітень 2024, 11:30

Вчені дійшли висновку, що рутинна робота може сприяти погіршенню когнітивних здібностей і навіть стати передумовою розвитку деменції через невисокий рівень мозкової стимуляції під час професійної діяльності. Про результати дослідження пише CNN, переда...

Німеччина припиняє фінансову допомогу для українських біженців: Стало відомо, кому саме, чому і як

п’ятниця, 19 квітень 2024, 11:28

Уряд Німеччини, зіткнувшись із великою кількістю українських біженців, які відмовляються від пропозицій щодо працевлаштування, розглядає можливість припинення фінансової підтримки для цієї групи осіб. Згідно з останніми даними, 77% українських біженців...