Мексиканка пробігла 50-кілометровий марафон в сандалях зі старих шин і спідниці (фото)

За першість на марафоні мексиканка отримала винагороду у 6 тисяч песо (320 доларів).

Марія Лорена Рамірес. Фото: 20minutos.es.22-річна Марія Лорена Рамірес першою пробігла 50-кілометровий марафон, обігнавши 500 суперниць у із 12 країн у самих лише сандалях – не маючи спеціального одягу чи спорядження для бігу. Марія походить з індіанської народності тараумара, відомої надшвидкими бігунами, повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Забіг у Мексиці відбувся ще 29 квітня, проте тільки зараз світ дізнався про дивовижну спортсменку, якій для перемоги знадобилися лише футболка, спідниця, хустка й пара літнього взуття.Рамірес пробігла 50 кілометрів за 7 годин і 3 хвилини, хоча до марафону професійно не тренувалася.

Можливо, один із секретів її успіху в тому, що дівчина щодня проходить по 10-15 кілометрів, коли випасає кіз.

За першість на марафоні надшвидка мексиканка отримала винагороду у 6 тисяч песо (320 доларів).У 2016-му Рамірес фінішувала другою у 100-кілометровому ультрамарафоні Caballo Blanco в Чиуауа.

Особливі здібності щодо біг представників мексиканської народності тараумара відзначив досвідчений марафонець Крістофер Макдугалл.

Він написав книжку "Народжений для бігу", де розповів, тараумара проходять великі відстані, щоби полювати й торгувати.

Біг для них – частина релігійних обрядів і змагань, у яких беруть участь усі – чоловіки, жінки і діти.Крім того, вони уживають кукурудзяне пиво, насичене вуглеводами, здатними захищати від зневоднення. Традиційно тараумара бігають у саморобних сандалях чи босими.

Легендарний тренер назвав найкращого футболіста України

четвер, 25 квітень 2024, 23:55

Колишній тренер збірної України та Динамо Йожеф Сабо оцінив якість гравців національного чемпіонату, передають Патріоти України. За словами іменитого фахівця, найкращим гравцем є Володимир Бражко. «Немає в нас класних футболістів. Для мене № 1 — це Бра...

"Який із баби воїн!?": Олена Білозерська розповіла, як взяла зброю до рук

четвер, 25 квітень 2024, 23:41

Олена Білозерська – військова, яку час від часу "ховає" російська пропаганда. Вона вже не один рік захищає нашу державу на передовій, хоча раніше оточуючі ставилися до її бажання скептично воювати. В інтервʼю "Українській правді" вона розповіла, що час...