"Мельпомена Таврії": В Херсоні відкрився фестиваль до 25-ї річниці Дня незалежності України (фото)

Людям дуже потрібні такі свята, коли збираються всі мешканці міста – відпочити від проблем, порадіти як діти, продемонструвати свої таланти.

Херсон готується до святкування 25-ї річниці Дня незалежності України. Фото: Херсон.OnlineНа церемонії відкриття 18-го міжнародного фестивалю "Мельпомена Таврії", яка відбулася ввечері 20 травня, херсонці побачили флешмоби і стали учасниками традиційної "ходи", пишуть Патріоти України з посиланням на сайт Нескучные новости.

Головною темою всього фестивалю стала 25-та річниця Незалежності України. Тому херсонські танцювальні колективи представили хореографічні композиції, присвячені етапам історії України. Також пройшов флешмоб, учасники якого фарбували себе і всіх бажаючих фарбами «холи» кольорів національного прапора України. Відбулася і традиційна хода на честь відкриття фестивалю. В Херсон приїдуть 30 театральних колективів, 800 учасників з шести країн світу. Значна частина гостей - українські колективи.

Глядачі зможуть побачити як класику, так і твори сучасних авторів. Так, наприклад, в місто привезуть виставу, яку за своєю п'єсою поставили і зіграли колишні наркозалежні. Є в програмі фестивалю шоу для глядачів 18+.

А кілька п'єс гратимуть в лісі і в Потьомкінському сквері. Як завжди, окрім декількох сцен, на фестивалі працюватиме і "Грін зона". Там пройдуть читання п'єс і неформальне спілкування. Одне з них переросте в театральний пікнік, де гостей пригостять рибальською юшкою.

Мати загиблого пілота Степана Тарабалки стала військовою капеланкою

п’ятниця, 26 квітень 2024, 19:30

Мати загиблого українського пілота, Героя України Степана Тарабалки Наталія долучилася до корпусу військових капеланів. Звернення жінки опублікував керівник корпусу Олександр Казаков у п’ятницю, 26 квітня, передають Патріоти України. «Після загибелі си...

Змушена залишити сцену: Катерина Кухар вся в сльозах розповіла, що отримала серйозну травму

п’ятниця, 26 квітень 2024, 19:05

Українська артистка балету Катерина Кухар у сльозах розповіла, що дістала серйозну травму і не зможе закінчити тур, передає NV. Кухар звернулася до шанувальників у сторіс в Instagram і зізналася, що надірвала м’язи під час одного зі своїх виступів. ....