Менш ніж через 100 років частина людства може загинути від спеки, - вчені

Кожен другий житель Землі буде стикатися зі смертельно небезпечною температурою протягом двадцяти днів в році.

Людству загрожує загибель від спеки. Фото: Амітел.

Дослідники переконані, що якщо викиди вуглецю не знизяться, то до 2100 року смертельна спека може загрожуватиме 75% людства, пишуть Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Все залежить від кількості викидів парникових газів СО2 і якщо вони не зменшаться, то людство зіткнеться зі смертельно небезпечними температурами. За таких температур троє з чотирьох людей можуть загинути.

Група американських та британських такі висновки зробили, проаналізувавши понад 1,9 тисяч досліджень за останні 40 років. В основному в даних була статистика смертності людей через підвищення температури.

Також повідомляється, що навіть за умов скорочення викидів, кожен другий мешканець Землі буде стикатися зі смертельно небезпечною температурою протягом двадцяти днів на рік. А епіцентром спеки стануть тропічні райони планети.

Обмеженням бути? Україна працює над внесенням Telegram в перелік цифрових платформ, які підлягають регуляції

вівторок, 30 квітень 2024, 14:44

Голова Національної ради з питань телебачення та радіомовлення Ольга Герасим'юк вкотре порушила питання необхідності регулювання роботи Telegram в Україні. На її думку, офіційні державні організації мають бути поза Telegram, передають Патріоти Україн...

Отримали бойові повістки, але в ТЦК не з'явилися: Стало відомо, як суд покарав ухилянтів з Харкова

вівторок, 30 квітень 2024, 14:28

У Харкові суд засудив двох чоловіків до ув'язнення за ухилення від мобілізації. У ході судового розгляду з'ясувалося, що вони отримали бойові повістки, але не з'явилися до територіального центру комплектування, передають Патріоти України. Тому найближ...