"Мер" окупованого Шахтарська похвалився, як був "тітушкою" та хотів убивати майданівців

Олексій Швидкий бідкається, що Янукович та члени "Партії регіонів" були "нерішучими та не віддали наказу знищити майдан", адже за його словами "тітушки" були готові до найрішучіших дій.

Олексій Швидкий. Фото:psb4ukr.org

Окупантський "мер" Шахтарська Олексій Швидкий похвалився тим, як був "тітушкою" у Маріїнському парку та воював у Стрєлкова. Про це Швидкий розповів у інтерв`ю колишньому українському журналісту Олександру Чаленку, який втік до Москви відразу після Євромайдану, передають Патріоти України з посиланням на Depo.Донбас.

Зокрема Швидкий розповів, що до війни працював забійником у шахті та має десять років стажу. Крім того, він сім років займався кікбоксингом. Тож у 2014 році, разом зі спортсменами та колегами-шахтарями, він поїхав звільняти Київ від "майданних фашистів". "Нас спортсменів, міцних молодих хлопців, було приблизно 800 чоловік в Маріїнському парку. Ми 18 лютого дали відсіч майданним фашистам і добили б їх на самому майдані, але організатори антимайдану просто заборонили нам це робити" - поскаржився Швидкий.

Він зазначив, що Янукович та члени "Партії регіонів" були "нерішучими та не віддали наказу знищити майдан". Швидкий запевняє, що "тітушки" були готові до самих рішучих дій.

"Багато хто виступив з тим, що візьмуть відповідальність на себе за те, що рушать далі на майдан. Таких було близько 10 осіб. До кінця лютого там було не більше 1000 людей. Нас - 800. Майданщиків нам розігнати, міцним шахтарським хлопцям, не було б складно.

Але нам це, на жаль, ніхто не дав зробити. У Януковича просто не вистачило сміливості навести порядок. Повірте, на той момент не потрібні були ні військові, ні будь-хто інший" - впевнено заявляє "мер".

Після подій на Майдані Швидкий та його прибічники знайшли себе у лавах бойовиків з угруповання Ігоря Гіркіна (Стрєлкова). за його словами, з 360 найманців, що приїхали туди з ним, наразі живими лишились близько 150.

Втім, і Стрєлков розчарував Швидкого своєю нерішучістю. Тож тепер колишній шахтар продовжує свою кар`єру у політичному колі "республіки".

Де і ким працюють українські біженці у Латвії: Оприлюднено офіційні дані

четвер, 18 квітень 2024, 14:58

З початку цього року в Латвії як працівники офіційно було зареєстровано 8700 громадян України. Про це із посиланням на Центральне статистичне управління країни пише Baltijas Balss, передають Патріоти України. Найчастіше громадяни України працюють у про...

На Полтавщині суд виніс вирок чоловіку, який задушив дружину на очах у маленького сина

четвер, 18 квітень 2024, 13:55

Лубенський міськрайонний суд Полтавської області виніс вирок 37-річному жителю села Малі Феськи Золочівської громади, який задушив дружину на очах у п'ятирічного сина та замаскував вбивство під зґвалтування. Чоловіка визнали винним, він відбуватиме пок...