Мешканці окупованого Харцизька в розпачі: Терористи "ДНР" занапастили унікальний завод (відео)

Канатний завод "Сілур" в черговий раз зупинив роботу, а всіх робітників на півроку відправили у відпустку за власний рахунок.

Скрін відео

Минулого тижня на Харцизькому канатному заводі "Сілур" відбулося загострення ситуації: власник підприємства, який знаходиться в Одесі, в черговий раз зупинив роботу заводу. Працівників "Сілура" на півроку відправили в неоплачувану відпустку. Про це пише Диалог, інформують Патріоти України.

"Больно, что сейчас многих людей отправили, считай, мы сидим дома без содержания. И неизвестно, как они сказали, когда нас запустят. Когда мы начнем работать - это тоже под вопросом", - розповідає волочильниця харцизького канатного заводу" Сілур "Ольга Коваленко.

За словами жінки, працівників в кінці жовтня попередили, що всі будуть сидіти без зарплати мінімум до квітня. Тоді активісти зверталися до самопроголошеної "влади" з проханням допомогти відновити роботу. Якщо "Сілур" зупинять, то деяке обладнання навесні вже неможливо буде запустити.

Начальник відділу чорної і кольорової металургії "Мінпромисловості ДНР" Володимир Литвиненко тим часом намагається нав'язати городянам думку, що власник підприємства не зацікавлений в роботі заводу і навмисне його знищує.

"Власник не приїжджає вже 2 роки, повністю відсторонився. У власника є свій завод в Одесі і йому там цікавіше. Йому цей завод не цікавий, раз він його кинув, зупинив", - заявив Литвиненко.

Зараз сепаратисти проводять інвентаризацію на канатному заводі і ведуть переговори з владою "ДНР", "ЛНР" і РФ про укладення контрактів.

Слід нагадати, що до 2014 року "Сілур" відправляв дріт до Туреччини, Канади, Німеччини, у країни ближнього зарубіжжя.

У соціальних мережах місцеві жителі не вірять в зупинку містоутворюючого підприємства. Всі 2,5 роки вони сподіваються на те, що "Сілур" запрацює з новою силою. Однак є й ті, хто реально дивиться на ситуацію.

"Кроме прочего, от владельца завода пошло письмо как потребителям, так и поставщикам о том, что завод отжат, вся продукция является контрафактной, все сертификаты, ТУ, ДСТУ являются недействительными, оплата продукции - "деньги попадут незаконным вооруженным формированиям", поставка товаров и услуг не законна, все договора приостанавливаются.

Какая Канада, какая Турция? Даже в РФ мало кто рискнет с отжатым заводом связываться, а главный поставщик сырья (катанки), Макеевский МК, хоть и находится на территории ДНР, но является собственностью СКМ с украинской регистрацией, так что поставка (легальная) сырья также под большим вопросом. Короче, "Силур" присоединяется к "ДонбассЛиберти" и "Армлиту"", - пишуть городяни.

Хлопець у Дніпрі заїхав на АЗС за кавою та раптово став мільйонером (фото)

п’ятниця, 3 травень 2024, 14:01

Ім'я щасливчика – Артем Пісоцький. 17 квітня чоловік заїхав на АЗК за вранішньою кавою і вирішив купити лотерейний білет. "Я часто купую лотерейні білети на заправці. Обрав лотерею "БАГАТСТВО ФАРАОНІВ". У цьому білеті був виграш – 100 гривень, я виріши...

При цьому отримували зарплату у ТрО: Депутати Київради ухилялися від військової служби і тепер постануть перед судом

п’ятниця, 3 травень 2024, 13:55

Державне бюро розслідувань передало до суду обвинувальний акт щодо ухилення від військової служби трьома депутатами Київської міськради. Про це повідомляє ДБР, передають Патріоти України. Зазначається, що йдеться про солдатів однієї з військових частин...