″Мій син помер, а вони просто викинули тіло за свою територію″: Чоловік судиться з лікарями

Маріуполець Віктор Мазурик говорить, що лікарі не тільки відмовилися надати медичну допомогу його синові, а й познущалися з його тіла.

Джерело: http://donbass.ua

Чоловік судиться з лікарями, звинувачуючи їх у смерті сина, повідомляють Патріоти України з посиланням на 0629.

Маріуполець Віктор Мазурик розповів, що 16 липня 2015 року Сергій Мазурик (син) перебував у відпустці. У цей день він зустрівся з товаришами по роботі. Чоловіки великою компанією вживали алкогольні напої в кафе ″Бахус″ (Кальміуський район).

Сергію Мазурику і ще одній людині в процесі розпивання спиртних напоїв стало погано. За словами його батька, ″вони впали″ просто в кафе. ″Швидка допомога″ була викликана приблизно о 13:15. Віктор Мазурик стверджує, що лікарі ″швидкої″ не стали надавати допомогу на місці, а відвезли в МЛ №10, яка знаходиться на Лівому березі.

Лікарі кажуть, що мого сина доставили в лікарню, але він відмовився від госпіталізації, вийшов на вулицю, де і помер. Але це брехня″, — заявив батько загиблого.

За версією Віктора Мазурика події розгорталися так: його сина з товаришем в стані сильного алкогольного сп'яніння доставили в МЛ №10, не надали медичну допомогу, не повідомили рідним, відмовились госпіталізувати й покинули лікувальний заклад.

Уже після цього (за версією лікарів — прим. авт.) лікар з МЛ № 4 проходив повз лікарню. Він побачив двох чоловіків на вулиці, викликав ″швидку допомогу″. У лікарні одного вдалося врятувати, а другий помер.

Батько не вірить, що його син сам покинув лікарню. "Цього не може бути. У нього в крові було 2,5 проміле алкоголю і він сам просто не зміг би ходити. Він помер, а вони просто викинули тіло за свою територію″, — стверджує Віктор Мазурик.

Довідка. Згідно з даними Вікіпедії, 2.0-2.9 проміле алкоголю в крові викликають у людини важке порушення моторики, втрату свідомості і втрату пам'яті.

У висновку про смерть Сергія Мазурика написано — набряк головного мозку. Зараз батько чекає повторний висновок експертів.

Кримінальне провадження за фактом загибелі чоловіка було розпочато поліцією, але незабаром його закрили. Пізніше, 12 вересня 2015 року, чоловік написав заяву до прокуратури. Він стверджує, що розпочато кримінальне провадження за ст. 140 ″Неналежне виконання професійних обов'язків медичним або фармацевтичним працівником″.

"Але тут потрібно ще одну статтю відкривати ― вони ж над трупом познущалися, виходить", ― додає чоловік.

Віктор Мазурик повідомляє, що намагався зустрітися і поговорити з головним лікарем МЛ №10 Сергієм Волковим, однак це так і не вдалося.

Кореспонденти 0629 послали запит у відділ охорони здоров'я Маріуполя з метою з'ясування, коли ж була викликана карета ″швидкої″ допомоги і куди 16. 07. 2015 р.

Виклик швидкої медичної допомоги за адресою кафе ″Бахус″, вул. Куйбишева в Іллічівському районі, на лінію ″103″ надійшов ― 16. 07. 2015 р. о 12:35. Бригада швидкої медичної допомоги прибула на місце події о 12:42″, ― зазначено у відповіді.

Також в Управлінні охорони здоров'я повідомляють, що медики доставили двох людей в стані алкогольного сп'яніння в МЛ №10 в той день о 13:50.

″Наступний виклик бригади швидкої допомоги надійшов в Орджонікідзенську підстанцію СПТМД у Маріуполі ― 16. 07. 2015 р. о 15:38. Пацієнт о 15:55 16. 07. 2015 р. доставлений у реанімаційне відділення МЛ №4″, ― зазначено у відповіді на інформаційний запит.

Також у Відділі охорони здоров'я Маріуполя заявили, що інформація, щодо того, що послужило причиною смерті Сергія Мазурика і чи проводилося службове розслідування на цю тему ― є конфіденційною і порадили поспілкуватися з батьком загиблого.

У прес-службі прокуратури Донецької області підтвердили, що відкрито кримінальну справу за ч. 1 ст. 140 (Неналежне виконання професійних обов'язків) і займається цією справою слідчий відділ Лівобережного відділу поліції. На даний момент проводиться судово-медична експертиза, яка вкаже на справжню причину смерті Сергія Мазурика.

"Справа не закрита ― проводиться слідство, але підозри нікому не пред'явлені", ― пояснили в прокуратурі.

Кілька дивом вцілілих по селах тварин дають надію: В Україні взялися відновлювати породу коней, котрою їздили давньоруські князі та запорозькі козаки

субота, 20 квітень 2024, 9:40

В Україні взялися відновлювати втрачену древню популяцію аборигенних поліських коней. Їх вважали вимерлими, але в селах у людей вдалося ще знайти кількох. Як відновлюють кінну породу, притаманну винятково для Полісся – у сюжеті кореспондентки ТСН Вален...

Не зелені чоловічки: Науковці назвали справжній колір іншопланетян та їхньої планети

субота, 20 квітень 2024, 9:32

Науковці заявили, що іншопланетне життя може бути фіолетовим, а не зеленим. Про це пише NDTV з посиланням на дослідження, опубліковане в журналі Monthly Notices of the Royal Astronomical Society. . Згідно з дослідженням, іншопланетяни можуть мешкати...