Мієлофон знайдено: Японські вчені навчилися читати думки (фото)

Пристрій покликаний допомогти людям з обмеженими здібностями.

Кадр з культового фільму "Гостя з майбутнього". Фото: ЖЖ.

Дослідники з японського Технологічного університету в Тойохасі розробили пристрій, який за даними електроенцефалограми (ЕЕГ) визначає односкладові слова і окремі цифри, про які думає людина. Система розпізнає японські слова і вгадує цифри з точністю до 90 відсотків, повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Гарнітура з електродів приєднується до голови і контролює сигнали головного мозку. Розробка розрахована на надання допомоги людям з мовними проблемами - їм система допоможе спілкуватися.

При визначенні задуманої користувачем цифри від 0 до 9 система продемонструвала точність в 90 відсотків. Крім того, система визначала 18 японських односкладових слів з точністю 61 відсоток.

Вчені планують удосконалити пристрій: скоротити кількість електродів і зробити можливим підключення до смартфонів. Припускають, що в майбутньому система не тільки допоможе людям з обмеженими можливостями, а й стане універсальним комп'ютерним інтерфейсом для здорових людей.

Пристрій буде представлено на міжнародній конференції Interspeech 2017 Швеції в серпні цього року.

У культового паризького кабаре Мулен Руж в Парижі обвалилися лопаті знаменитого вітряка (відео)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 0:55

У ніч на 25 квітня в Парижі обвалилися лопаті знаменитого вітряка Мулен Руж. Падіння також пошкодило фасад паризького кабаре, розташованого в паризькому районі Пігаль. Про це повідомляє телеканал BFM TV. . Оскільки інцидент стався вночі, обійшлося бе...

Легендарний тренер назвав найкращого футболіста України

четвер, 25 квітень 2024, 23:55

Колишній тренер збірної України та Динамо Йожеф Сабо оцінив якість гравців національного чемпіонату, передають Патріоти України. За словами іменитого фахівця, найкращим гравцем є Володимир Бражко. «Немає в нас класних футболістів. Для мене № 1 — це Бра...