Мільйон операцій одночасно: Фізики Мічиганського університету представили квантовий комп'ютер

​Квантовий комп'ютер кодифікує інформацію в бітах.

Фізики Мічиганського університету представили квантовий комп'ютер. Фото: metallshare.narod.ru.

В Мічиганському університеті місцеві фізики змогли здивувати громадськість створенням невеликого, з можливістю перепрограмування, квантового комп'ютера. Результати досліджень вчених були опубліковані в журналі Nature, пишуть Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Основою роботи технічної новинки є 5 кубітів, якими керують за допомогою лазера і допоміжної іонної пастки.

Вчені стверджують, що комп'ютер призначений для виконання декількох квантових алгоритмів, які приводяться в дію без змін діяльності пристрою. Дослідники відзначили надзвичайно високу точність обчислень (98%).

Слід зазначити, що квантовий комп'ютер корисний в умовах багатозадачності, виконуючи близько мільйона операцій одночасно. На відміну від стаціонарного комп'ютера, він кодифікує інформацію в бітах.

Раніше повідомлялося, що американські науковці створили квантовий радар, який являє собою гібридну систему, використовуючи квантову кореляцію між променем мікрохвильового випромінювання і променем світла.

На відміну від звичайних, квантові радари працюють набагато ефективніше, використовуючи явище квантової заплутаності для збільшення чутливості приймачів, які стають здатними реєструвати навіть найслабші сигнали.

Нардепка Безугла привітала ДПСУ з професійним святом і відразу... образила

вівторок, 30 квітень 2024, 20:27

Народна депутатка Мар'яна Безугла привітала ДПСУ з Днем прикордонника і одразу ж розкритикувала Службу. Які претензії до прикордонників має невгамовна нардепка, вона написала у Facebook, передають Патріоти України. Безугла нагадала, що нещодавно чисель...

"Хейтер медійників та ворог свободи слова": Національна спілка журналістів закликає ЗМІ бойкотувати нардепку Безуглу

вівторок, 30 квітень 2024, 19:42

Голова Національної спілки журналістів України Сергій Томіленко та громадське об'єднання «Медіарух» висловилися на захист «Суспільного» і закликали припинити політичні атаки і тиск на мовника. Таким чином вони відреагували на закиди народної депутатки ...