Мітинг під Кабміном: Сотні бійців Нацгвардії стежать за ситуацією (фото)

Активісти вимагають дозволити їм їздити на нерозмитнених авто.

Мітинг. Фото: ngu.gov.ua

25 січня 700 бійців Національної гвардії забезпечують правопорядок в урядовому кварталі в Києві у зв’язку з мітингом під Кабінетом міністрів. Про це повідомляє сайт відомства, передають Патріоти України.

"Аби уникнути масових заворушень, в урядовому кварталі було посилено охорону громадської безпеки. Близько 700 гвардійців столичних з'єднань Національної гвардії України було залучено для несення служби", - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що таке рішення прийнято у зв’язку з мітингом руху "Авто Євро Сила" під будівлею Кабміну. Активісти вимагають дозволити їм їздити на нерозмитнених авто. Як відомо, вранці 24 січня близько 2 сотень людей та десятки автомобілів зібралися на в'їздах до Києва на Бориспільській, Житомирській, Броварській трасах, заблокували по одній або дві смуги руху та палили шини. Активісти анонсували, що акція проходитиме упродовж цілого дня, до 21:00.

Таким чином вони закликали владу підтримати законопроект 5567, передбачає врегулювання транзиту та тимчасового ввезення транспортних засобів особистого користування. Зокрема, автори законопроекту пропонують запровадити часткове звільнення від оподаткування транспортних засобів особистого користування і встановити справедливу плату за їх тимчасове ввезення на митну територію України громадянами-резидентами.

Мобілізація людей з обмеженими можливостями в Україні: На кого чекає призов до армії з 1 травня

понеділок, 29 квітень 2024, 9:48

Новий закон про мобілізацію, підписаний президентом України Володимиром Зеленським, передбачає, що 2024 року мобілізація для інвалідів може відбуватися з деякими змінами, передають Патріоти України. Текст закону опубліковано на сайті "Голосу України",...

Яка категорія українців може достроково вийти на пенсію і отримувати виплати - пояснення

понеділок, 29 квітень 2024, 8:52

В Україні певна категорія громадян може вийти на пенсію достроково. Перелік осіб, які мають на це право та умови призначення таких пенсій визначено статтею 115 Закону України "Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування" Про це розповіли у Пе...