"Моя нова нога": Як ветеран АТО з інвалідністю знайшов у житті місце для гумору (фото)

Хлопець отримав мінно-вибухові поранення лівої ноги, яка була ампутована.

"Моянованога". Фото: Інстаграм

Ветеран АТО, спортсмен з інвалідністю Юрій Дмитренко фотографує свій протез у незвичних місцях. Хлопець пояснює, що в цьому житті завжди можна знайти місце для гумору. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на соцмережі.

"Так, у мене з психікою все добре. Ні, на ПТСР не страждаю, психолог не потрібний", – підписав він одну із фотографій. 22-річний Юрій родом із Полтави. У серпні 2015 року він добровільно пішов у 54 ОРБ у розвідроту.

У березні 2016 року отримав поранення поблизу Гнутово, коли разом з побратимами виконував завдання по евакуації поранених з тилу ворога (витягували своїх). Отримав мінно-вибухові поранення лівої ноги, яка була ампутована. Потребував протезування та реабілітації.

Після поранення Дмитренко тренувався з програмою "Ігри Героїв", яка спрямована на реабілітацію вчорашніх бійців.

"Поранення отримав на початку весни. Я лежав у госпіталі. На той момент у мене навіть протеза не було, але я вже почав з ними тренуватися, потім я отримав протези, і вже через тиждень з протезами брав участь у проекті "Ігри героїв" у Києві", – розповідав боєць "Громадському радіо".

Юрій був спортсменом і до поранення – брав участь у організації забігів здоров’я, займався футболом.

У цьому році Дмитренко також приймав участь у змаганнях із кросфіту Banda Open 2016 на рівні зі звичайними спортсменами.

Окупанти навіть зруйнували його дім, але...: Харків'янина вдруге судитимуть за любов до "русского мира" (фото)

вівторок, 7 травень 2024, 21:28

Співробітники Служби безпеки України затримали у Харкові 48-річного чоловіка, який є шанувальником Росії. За даними слідства, у 2022 році його вже притягували до кримінальної відповідальності за те, що він заперечував збройну агресію Росії проти Україн...

"Спорт поза політикою": Призер Олімпіади з плавання став на захист Ломаченка перед титульним боєм

вівторок, 7 травень 2024, 21:16

Срібний призер Олімпіади з плавання і колишній народний депутат України Денис Силантьєв поділився думкою щодо українського боксера Василя Ломаченка. Силантьєв в інтерв'ю Sport-express.ua заявив, що не хоче «змішувати спорт і політику», передають Патріо...