Мор скреп: В армії Путіна зафіксували сплеск незбагнених смертей

У Військову прокуратуру РФ готують звернення з проханням перевірити і з'ясувати причини загибелі чи обставини смерті російських військовослужбовців, особливо у період кінця літа-початку осені 2014 року.

російські солдати. Ілюстрація:ukr.lb.uaГоловну військову прокуратуру Росії мають намір просити перевірити інформацію про загибель 159 російських військових у період з 1 січня 2014 року по 30 липня 2015 року. З таким проханням планує звернутися голова комісії з військово-цивільних відносин Ради з прав людини при президенті Росії (РПЛ) Сергій Кривенко, передають Патріоти України з посиланням на російське агентство РБК.

"Обставини зростання випадків загибелі військовослужбовців у короткий період вимагають ретельного розгляду з боку держави і особливої уваги з боку суспільства", - зазначив Кривенко.

За його словами, зі 159 повідомлень точні обставини смерті відомі тільки в 79 випадках, проте інформація про перевірку військової прокуратури або слідства - лише в 61 (38%).

У тих випадках, коли інформація про обставини загибелі військових відома, найчастіше причиною смерті були вбивство товаришами по службі чи самогубство (в 31 випадку) і загибель на навчаннях (25). На інші нещасні випадки, а також медичні захворювання припадає 13 і 10 смертей відповідно.

Він зазначив, що найчастіше слідчі перевіряють інформацію про смерть у випадку суїциду чи вбивства, а в разі загибелі солдатів на навчаннях повідомлення про перевірки є лише в 16 з 25 випадків.

Керівник відзначив, що в другій половині 2014 року загинули 108 військових (68% від загальної кількості за півтора року). У 80% випадках відсутня інформація про обставини смерті.

Варто відзначити, що саме на кінець літа і початок осені 2014 припав пік повідомлень про загибель російських військовослужбовців у конфлікті на сході України.

Годі "пишатись": У Берліні на 8 і 9 травня заборонили вивішувати російські триколори біля радянських меморіалів

вівторок, 7 травень 2024, 22:42

У Берліні на 8 і 9 травня заборонили вивішувати біля радянських меморіалів російські прапори, георгіївські стрічки та символи, які прославляють російсько-українську війну. Про це повідомляє RBB24 з посиланням на берлінську поліцію, передають Патріоти У...

Українки винайшли новий спосіб сховати своїх чоловіків від мобілізації (відео)

вівторок, 7 травень 2024, 22:27

В Україні деякі жінки йдуть служити у ЗСУ, щоб домогтися відстрочки від мобілізації для своїх чоловіків. Про це розповідається на сторінці Адвокатської агенції "Пані в законі", передають Патріоти України. "Дзвонила жінка і питала - якщо вона піде служи...