Виконував "спецзавдання": У РФ повідомили подробиці загибелі російського військового у Сирії

Група дослідників Conflict Intelligence Team проаналізувала інформацію з соцмереж і повідомила, що дані "вказують на те, що загиблий був чинним військовослужбовцям, а не бійцем "ПВК Вагнера".

Російський військовий Солопов загинув у Сирії, виконуючи "спецзавдання". Фото:РБКУ Сирії кілька днів тому загинув російський військовий Олександр Солопов, який виконував там "спеціальне завдання". Він воював близько чотирьох місяців. Про це пише РБК з посиланням на друзів загиблого, інформують Патріоти України.

"Він повинен був приїхати з Сирії [раніше], але через березневі свята відклали. Привіз його [тіло] додому його капітан. Олександра поховали 6 березня в Середній Ахтубі (селище в Волгоградській області - Ред.), де жили його батьки. Останній раз ми бачилися влітку. Він дуже любив свою роботу. І пишався тим, що служить. А причини поїздки в Сирію мені не відомі", - розповів він.

Росіянин служив у Сирії за контрактом, повідомив інший його друг - Дмитро Пєсков.

"Мало хто знав, що він поїхав до Сирії. Для рідних і друзів він говорив, що служить в Ростові на полігоні, щоб не турбувалися, так і забороняв їм поширювати цю інформацію. Він загинув при виконанні спецзавдання. Ще кілька людей отримали поранення і перебувають в госпіталі. Поховали його як героя, з почестями", - розповів він.

Група дослідників Conflict Intelligence Team проаналізувала інформацію з соцмереж і повідомила, що дані "вказують на те, що Солопов був чинним військовослужбовцям, а не бійцем "ПВК Вагнера".

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...