Москва нічого не прощає: В окупованому Криму затримали адвоката, який захищає полонених українських моряків

Оголошеною причиною затримання є повідомлення Еміля Курбедінова в соціальних мережах.

Еміль Курбедінов. Фото: соцмережі.

У четвер, 6 грудня, російські силовики в окупованому Криму затримали адвоката Еміля Курбедінова. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив його колега, адвокат Едем Семедляєв, передають Патріоти України.

За його словами, Курбедінов був затриманий дорогою до офісу. Оголошеною причиною затримання є повідомлення Курбедінова в соціальних мережах: адвокат затриманий нібито за підозрою в порушенні статті 20.3 Кодексу про адміністративні правопорушення Росії (пропаганда або публічна демонстрація нацистської атрибутики або символіки, або атрибутики або символіки екстремістських організацій, або іншої атрибутики або символіки, пропаганда або публічна демонстрація яких заборонена федеральними законами). Про яку саме публікацію йдеться - поки що не уточняється.

Інформацію про затримання Курбедінова підтвердив голова Меджлісу кримських татар Рефат Чубаров у Facebook. Зазначається, що Курбедінов захищав українських політв’язнів в низці політичних справ в Криму і Росії. Зокрема, він прийняв доручення на захист у справі військовополонених українських моряків. За інформацією порталу «Крим.Реалії», приводом для затримання став донос колишнього жителя Криму Мухамеда Салема, який зараз виїхав у Сирію.

"Люди занадто розслабились": Росіянин, який воює за Україну, розповів, що його розчаровує у цивільних українцях

четвер, 28 березень 2024, 19:28

Росіянин, який від 2014 року воює за Україну, боєць 3 штурмової бригади "Барсік" розповів, що українцям потрібно знову стати єдиним цілим, як це було 2022 року, щоб перемогти Росію, передають Патріоти України. "Барсік" наголосив, що на початку війни ук...

Тато чи мама? Вчені пояснили, від кого діти успадковують розумові здібності

четвер, 28 березень 2024, 18:30

Інтелект, як і інші здібності дитини визначається спадковими факторами та неспадковими факторами. Як стверджують вчені інтелект - це лише на 40–60% спадковість, решта залежить від впливу середовища. Науковців давно цікавило питання, хто в цих відсотках...