Москва працює: Дирекція "Євробачення" погрожує Україні

Гендиректор Європейської мовної спілки Інгрід Делтенре наголосила, що зараз тривають переговори з Гройсманом та Порошенком над пошуком виходу зі складної ситуації, яка склалась навколо представниці від Росії.

Юлія Самойлова. Фото:www.youtube.com

Генеральний директор Європейської мовної спілки Інгрід Делтенре заявила, що через дії СБУ стосовно росіянки Юлії Самойлової Україну можуть виключити з конкурсу. Про це організатор Євробачення заявила в інтерв'ю швейцарському виданню Blick, передають Патріоти України.

За словами Інгрід Делтенре, така поведінка України є абсолютно неприйнятною. Вона засмучена тим, що музичний конкурс використовується для політичних ігор влади.

"Євробачення має тішити мільйони людей і об'єднувати їх, а не використовувати для того, щоб розпалювати політичні скандали і направляти їх один проти одного," – наголосила гендиректор EBU.

Також вона додала, що зараз тривають переговори з прем'єр-міністром України Володимиром Гройсманом та президентом Петром Порошенком над пошуком виходу зі складної ситуації, яка склалась навколо представниці від Росії.

Як підсумував журналіст видання, зі слів Делтенре зрозуміло – якщо рішення між EBU та українською владою не буде досягнуто протягом кількох найближчих тижнів, то цілком ймовірно, що Європейська мовна спілка буде змушена оголосити санкції проти України – тимчасове виключення з конкурсу Євробачення.

Як відомо, представниці Росії на Євробаченні-2017 Юлії Самойловій заборонили в’їзд на територію України через те, що вона виступала в окупованому Криму.

Віце-прем'єр-міністр України В'ячеслав Кириленко заявив, що Україна готова прийняти будь-якого учасника Євробачення, який не порушив українського законодавства.

Відсутність екіпажу дало змогу оптимізувати геометрію Manta Ray: У США завершили тестування підводного безпілотника для довготривалих місій (відео)

п’ятниця, 3 травень 2024, 3:25

Прототип безпілотного підводного апарату Manta Ray завершив випробування у воді біля узбережжя Південної Каліфорнії в лютому і березні 2024 року. Про це повідомляється на сайті DARPA. . Випробування продемонстрували гідродинамічні характеристики в мор...

У Москві палає і валиться завод, під руїнами можуть бути люди (відео)

п’ятниця, 3 травень 2024, 1:45

У Москві масштабна пожежа охопила завод із виробництва штучного каменю. . Горять три поверхи. Площа займання становить 2500 м², повністю обвалився дах будівлі, повідомляють росЗМІ. Надзвичайній ситуації надано другий ранг складності. . Для гасіння по...