Мотлох "совка" на смітник історії: У Києві вулиця українофоба Жукова змінила назву

Тепер вулиця, яка розташована у житловому масиві Лісовий, названа на честь Кубанської України.

Ілюстрація:ogo.ua

Київрада перейменувала вулицю Маршала Жукова у Деснянському районі на вулицю Кубанської України. Про це повідомляє прес-служба Київської міськради, передають Патріоти України.

Згідно з повідомленням, нову назву обрано для відновлення історичної пам’яті про козаче державне утворення на Кубані.

Відповідне громадське обговорення щодо перейменування проходило із 29 травня до 29 липня 2017 року на єдиному веб-порталі територіальної громади міста, де кожен користувач мав змогу ознайомитися із запропонованим проектом рішення.

Слід нагадати, що вулиця Маршала Жукова розташована у житловому масиві Лісовий, пролягає від вулиці Кіото до вулиці Космонавта Волкова. Свою назву вона отримала у 1974 році на честь радянського військового діяча Маршала Радянського Союзу Георгія Жукова. До цього вулиця мала назву "Поліграфічна" від розташованого на її початку НДІ поліграфічної промисловості.

Кубанська Україна, Кубанська Народна Республіка, потім Самостійна Кубанська Народна Республіка (16 лютого 1918-1920) – козаче державне утворення на Кубані. Проіснувала 1 рік і 9 місяців.

За першою конституцією КНР був проголошений її склад із Кубанської області, Чорноморщини (Чорноморської губернії), Ставропольщини (Ставропольської губернії), Терщини (Терської області).

20 січня 1918 року Законодавча Рада Самостійної Кубанської Народної Республіки ухвалила резолюцію про прилучення Кубані на федеративних засадах до Української Народної Республіки, але через агресію Радянської Росії це об’єднання не відбулося. 17 березня 1920 року Кубанська Республіка була знищена більшовиками.

Звільнена по обміну з лап Москви знаменита американська баскетболістка відверто розповіла про жахи російської в’язниці

п’ятниця, 26 квітень 2024, 6:15

Дворазова олімпійська чемпіонка і чемпіонка світу з баскетболу Бріттні Грайнер заявила, що почувалася неповноцінною людиною в російській в’язниці, передає NV. . Дівчину заарештували в лютому 2022 року в аеропорту Шереметьєво за ввезення наркотичних ...

"Смерть режиму!" У Росії школярка отримала 3,5 року колонії за напис на гаражі

п’ятниця, 26 квітень 2024, 4:15

У Росії десятикласницю з Чити засудили до 3,5 року колонії за напис на гаражі. Про це у четвер, 25 квітня, повідомив російський незалежний ТГ-канал Astra. . Військовий суд визнав винними відразу за кількома статтями 19-річного Олександра Сніжкова і 1...