"МВС "продажне", СБУ і ГПУ "байдужі". Для мене тепер партія "Батьківщина" - це партія вбивць моєї дочки. Для мене тепер БПП - це партія вбивць моєї дочки... - батько Гандзюк

Імовірний замовник убивства херсонської активістки Катерини Гандзюк Олексій Левін тісно співпрацював із людьми з Херсонської обласної державної адміністрації, для яких виконував конкретні завдання

Батько загиблої співробітниці Херсонської міськради Катерини Гандзюк Віктор Гандзюк заявив, що замовників убивства його дочки від початку знали в Міністерстві внутрішніх справ України. Про це він сказав 28 січня під час засідання тимчасової слідчої комісії з розслідування вбивства Гандзюк і нападів на активістів, зазначають Патріоти України.


"Я хотів би зробити коротку заяву. Мені важко говорити про смерть моєї єдиної доньки, тому прошу мати повагу до мене, до моєї Каті і не перебивати. У вас було шість місяців, щоб сказати все, що ви думаєте. Шість місяців від нападу на Катю до її смерті, від смерті до сьогодні", – почав він.

За словами Віктора Гандзюка, протягом цього часу друзі його дочки й активісти буквально змушували слідство шукати замовників.

"Замовників знає генпрокурор Юрій Луценко. Замовників знають у СБУ. Я впевнений, що замовників від початку знали й у МВС. Знали й мовчали. І тепер мовчать. Зараз офіційно оголошено в розшук організатора вбивства, кримінального авторитета Москаленка (Олексій Левін. – ред.), який пішов на це вбивство не просто так. Який пішов на це вбивство не з вулиці. Він пішов на це з будівлі Херсонської обласної державної адміністрації, де тісно співпрацював із конкретними людьми, для яких виконував конкретні завдання", – додав він.

У своїй промові Віктор Гандзюк назвав МВС "продажним", а СБУ і Генпрокуратуру "байдужими".

"Мені все одно, як усі ці люди будуть брехати, що в них немає повноважень покарати винних. Байдуже. Я знаю тільки одне: коли організатор убивства... співпрацює з головою Херсонської обласної ради, членом партії "Батьківщина" Владиславом Мангером. Коли кримінальний авторитет тісно співпрацює з головою Херсонської обласної державної адміністрації, партійцем Блоку Петра Порошенка Андрієм Гордєєвим. Коли кримінальний авторитет тісно співпрацює із заступником Гордєєва Євгеном Рищуком – ці люди мають зникнути з політичного горизонту. Вони скомпрометовані назавжди", – сказав батько Катерини Гандзюк.

Він додав, що замовників, організаторів та виконавців убивства буде покарано.

"Для мене тепер партія "Батьківщина" – це партія вбивць моєї дочки. Для мене тепер Блок Петра Порошенка – це партія вбивць моєї дочки... Вірю, що й Петро Порошенко, і Юлія Тимошенко не готові йти на вибори в крові. Вірю, що вони почують біль батька, який утратив єдину дочку, і якомога швидше відмовляться від будь-яких зв'язків із цинічним убивством моєї Каті. Вірю, що вони тут і зараз проведуть межу, покажуть, що є межі, за які заходити не можна", – закінчив батько активістки.

31 липня 2018 року Гандзюк облили сірчаною кислотою в Херсоні. 4 листопада вона померла в одній із київських лікарень.

У серпні було заарештовано ймовірного організатора нападу Сергія Торбіна, Володимира Васяновича, В'ячеслава Вишневського, Віктора Горбунова й Микиту Грабчука, який, за версією слідства, облив активістку кислотою. Вони є учасниками бойових дій на сході України у складі добровольчих формувань.

Васяновича, Вишневського та Горбунова згодом відпустили під домашній арешт.

У листопаді заарештували помічника нардепа від Блоку Петра Порошенка Миколи Паламарчука Ігоря Павловського. Його підозрюють у переданні грошей Торбіну.

У грудні генеральний прокурор України Юрій Луценко назвав кримінального авторитета Олексія Левіна основним фігурантом справи. За словами глави ГПУ, бізнесмен, який відсидів у в'язниці за причетність до нападів і вбивств таксистів у Херсоні, виїхав із країни в день, коли поліція провела перші арешти у справі Гандзюк.

Ситуація стає критичною: Україні загрожує гостра нестача робочих рук, незабаром країна потребуватиме мільйонів робітників

четвер, 25 квітень 2024, 6:39

Вже найближчим часом Україна може зіткнутися з гострою нестачею робочої сили. За оцінками фахівців, для того, щоб до 2030 року підтримати щорічне зростання ВВП на рівні 5-7%, країні не вистачатиме до 4,5 млн робочих рук. Про це повідомив виконавчий дир...

Оце так! У Львові дружину військовозобов’язаного засудили до 3 років позбавлення волі за укладення фіктивного шлюбу

четвер, 25 квітень 2024, 6:30

У судовому реєстрі повідомляється, що суд у Львівській області визнав жінку-інваліда 3 групи винною у незаконному переправленні особи через державний кордон, передають Патріоти України. Як йдеться у матеріалах справи, жінка, будучи інвалідом 3 групи, в...