"Ми боремося разом із вами": Воронченко написав сильного листа військовополоненим морякам (фото)

Ігор Воронченко підкреслив, що повернути полонених військовослужбовців ВМС додому - його «найважливіше завдання».
Ігор Воронченко. Фото: соцмережі.

Командувач Військово-морськими силами ЗСУ віце-адмірал Ігор Воронченко звернувся до українських військовослужбовців, захоплених в полон російськими військовими в Керченській протоці. Відповідний лист є в розпорядженні журналістів, передають Патріоти України.

«Брати! Я розумію, як вам зараз важко. Всі військові моряки ВМС з розумінням ставляться до так званих свідчень, які від вас зараз намагаються отримати. Адже методи роботи спецслужб РФ ні для кого не є секретом. Я сам пройшов через це в 2014 році і добре знаю, як це бути в полоні і що стоїть за сказаними вами словами під час допиту», - йдеться в листі.
Воронченко заявляє, що повернути полонених військовослужбовців ВМС додому - його «найважливіше завдання». Він зазначив, що над цим питанням працює адміністрація президента України, міністерство закордонних справ, міністерство з питань тимчасово-окупованих територій, уповноважений Верховної Ради України з прав людини, Червоний хрест, волонтери та правозахисники. «Ми один екіпаж, одна сім'я, ми боремося разом з вами для вашого повернення додому», - пише Воронченко.
Він також підкреслив, що закон на боці бійців ВМС, які діяли в рамках закону відповідно до норм міжнародного морського права. «Головне вірити в свою силу духу, берегти гідність і розуміти, що за вами стоїть вся Україна, весь цивілізований світ. Я пишаюся кожним з вас. Дякую за вірність Батьківщині і знайте, що ми робимо все для вашого повернення до рідних, які чекають зустрічі з вами», - резюмує він.

Джерело: InfoResist

Шокуючий інцидент: На Кіровоградщині чоловік відібрав зброю у поліцейського та вистрілив собі у голову

четвер, 28 березень 2024, 17:23

У місті Світловодськ Кіровоградської області чоловік скоїв самогубство, відібравши зброю у поліцейського. Пpо це "Суспільне" повідомила речниця територіального управління Державного бюро розслідувань у місті Миколаїв Ольга Проценко, передають Патріоти...

Які хвороби крові та кровотворних органів звільняють від мобілізації в Україні - роз'яснення

четвер, 28 березень 2024, 16:56

В Україні з початку повномасштабного вторгнення РФ триває загальна мобілізація, під час якої військовозобов'язаних громадян призивають на службу в армію. Однак ціла низка захворювань є законною підставою для звільнення від мобілізації, передають Патрі...