Ми їх всіх убили. Десантників ще й спалили. Вони дуже голосно кричали: "Десант не здається". Нібито ми збиралися в полон брати", - комбат "Філін" про помсту "Донбаса"

В 2016 році під Мар'їнкою ЗСУ скористались шансом розквитатись з підступним ворогом, який віроломно розстріляв українські походні колонни в "зеленому коридорі" Іловайська.
В'ячеслав Власенко (позивний "Філін"). Фото: EADaily.

Командир 46-го батальйону Збройних сил "Донбас-Україна" В'ячеслав Власенко (позивний "Філін") в інтерв'ю "Апостроф" розповів, як в 2016 році сили АТО дали відсіч російській армії і найманцям під Мар'їнкою. Патріоти України пропонують ознайомитися із його розповіддю.

"З 2016-му ми в Мар'їнці були практично п'ять місяців - і проти нас вони кидали різні найпотужніші свої підрозділи. У тому числі, і їх елітний батальйон "Легіон", який підпорядковується безпосередньо Захарченку, ватажкові "ДНР", - стверджує він.
За словами комбата, на цій ділянці фронту проти українських військовослужбовців боролися чеченці, дагестанці і 331-й парашутно-десантний полк Російської Федерації: "Той самий, що розстрілював нас в "зеленому коридорі", коли ми виходили з Іловайська. Ми їх всіх убили. А десантників ще й спалили. Вони дуже голосно, коли там все горіло, кричали: "Десант не здається". Начебто ми збиралися їх в полон брати".
Власенко розповів, що зараз батальйон "Донбас-Україна" перекинули на позиції біля населеного пункту Чермалик, що на Маріупольському напрямку. "Проти нас там стоїть 3-й батальйон 1-ї бригади Першого армійського корпусу" ДНР ". Їх підсилюють періодично, прибувають російські підрозділи, особливо розвідувальні та диверсійні підрозділи, підрозділи снайперів. За останній час вони практично відвели всі свої війська, залишивши лише частину для охорони своїх позицій. тобто вони не планують ніяких активних дій в нашу сторону", - додав "Філін".

Що сталось із другим поліцейським, пораненим під час нападу у Вінницькій області

субота, 20 квітень 2024, 15:20

Вночі 20 квітня двоє зловмисників на Вінничині убили 20-річного поліцейського Максима Зарецького. Другим постраждалим правоохоронцем виявився капітан Максим Шарапанський. Про це повідомляє видання "Суспільне Вінниця", передають Патріоти України. За поп...

Військкомат надіслав повістку журналісту, який помер у жовтні минулого року

субота, 20 квітень 2024, 15:05

Оболонський районний територіальний центр комплектації та соціальної підтримки (ТЦК) Києва надіслав повістку на адресу спортивного журналіста Артема Франкова, який помер у жовтні минулого року. Про це повідомляє Telegram-канал Artем Frankov official, п...