"Ми приречені на голод": У Росії прокотилася хвиля мітингів через масові скорочення (відео)

У Самарській області більшості робітників маленького міста запропонували вибір - звільнитися або ж працювати один день на тиждень.

19-20 березня в Жигулівську Самарської області відбулася акція протесту проти скорочення робітників з місцевого підприємства. Відео опублікувало Радіо Свобода на своєму каналі в YouTube, інформують Патріоти України.

Керівництво самарського філії підприємства, яке робить електронні браслети для ув'язнених, хоче скоротити близько 900 осіб. Більшості запропонували вибір - звільнитися або ж працювати один день на тиждень. Люди скаржаться, що в Жигулівську немає робочих місць, а служба зайнятості пропонує тільки 164 вакансії.

Деякі намагаються влаштуватися на роботу в сусідньому Тольятті, але й там підприємства нових співробітників не потребують.

"У пориві пристрасті думаєш, краще вже скоротитися, а потім думаєш, а куди ти підеш? Місто Жигулівськ у нас дуже маленьке, до Тольятті дістатися неможливо, там начебто бомбардування було, доріг практично немає", - каже учасниця протесту.

Люди тримали в руках плакати: "Ми приречені на голод" і "Пане президенте, збережіть підприємство".

"Ми виконували програму Путіна по народженню дітей, дітей ми народили, тепер нам їх треба годувати. Ми просто хочемо працювати, заробляти гроші і жити нормальним життям", - сказала з трибуни одна з протестуючих. Також скорочення загрожує співробітникам місцевого цементного заводу.

"Жорстоке та безжальне пекло. Слабким там не вижити": Оператори показали відео із розбомблених Кринків на лівому березі Херсонщини

середа, 24 квітень 2024, 16:56

Подружжя фотографів Костянтин і Влада Ліберови опублікували відео знищеного села Кринки на лівому березі Херсонської області, де тримають плацдарм українські військові, передають Патріоти України. Дослівно: "Кринки. Село на півдні України, лівий берег...

"Єдине, що ми можемо зробити": У ЄС відреагували на зупинку надання консульських послуг українським чоловікам за кордоном

середа, 24 квітень 2024, 16:52

У Єврокомісії відреагували на зупинку надання консульських послуг чоловікам з України за кордоном. Там заявили, що в питаннях тимчасового захисту немає розрізнення щодо статі, водночас пообіцяли взяти до уваги оголошення Міністерства закордонних справ ...