Ми вам не бидло безсловесне: Українські заробітчани влаштували масові протести у Варшаві

Причиною для масової акції став інцидент, коли українців обманом змусили працювати на будівництві. Польський роботодавець пообіцяв їм зарплату і офіційне оформлення на роботу, проте українці так і не отримали дозволу і підписані договори.

Ілюстрація:nelsa.com.ua

У понеділок, 6 лютого, у Варшаві українські робітники-члени профспілки "Трудова Солідарність" почали страйк. На підтримку українців виступили польські будівельники. Про це повідомляється на сайті профспілки, передають Патріоти України.

Відзначається, що акція на підтримку українських страйкарів пройшла також у Києві біля посольства Польщі в Україні.

Згідно з представленою інформацією, причиною для масової акції послужив інцидент, коли українців обманом змусили працювати на будівництві. Польський роботодавець пообіцяв їм зарплату і офіційне оформлення на роботу, проте українці так і не отримали на руки дозволу і підписані договори, що є порушенням польського законодавства.

Коли обурені українці відмовилися виконувати роботу, їх закрили на складі. Пізніше до тиску на заробітчан підключився керівник підприємства. Він пообіцяв, що якщо українці припинять протест, то він проконтролює питання виплати грошей, в іншому випадку, сказав він, зарплату не видадуть. Українські робітники піддалися на погрози і шантаж і виконали вимоги керівництва.

Зрозумівши, що їм ніхто не планує виплачувати заробітну плату, українці за підтримки українського профспілкового руху "Трудова Солідарність" і польського "Фонду Віталія Махинько щодо захисту трудових прав" прийняли рішення зупинити свою роботу і оголосити страйк, щоб захистити свої права.

До українських заробітчан виявили бажання приєднатися польські будівельники, права яких порушуються - їм роботодавець також не виплачує заробітну плату.

Особлива небезпека? Вчені пояснили, як пестициди можуть впливати на розвиток хвороби Паркінсона

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:50

Науковці змогли пояснити, як саме довготривалий вплив пестицидів може збільшувати ризик виникнення хвороби Паркінсона, передають Патріоти України. У новому дослідженні, яке опублікували в науковому журналі Nature, вчені з Каліфорнії (США) намагалися з’...

Залишать без грошей? Усім ВПО в Україні готують перевірки виплат

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:48

У Україні заплановано провести перевірку виплат допомоги внутрішньо переміщеним особам (ВПО). Ця перевірка включатиме порівняння інформації, яку реципієнти надали для отримання допомоги, з даними, що надаються Міністерством соціальної політики та іншим...