"Ми воюємо не заради уряду, а заради своїх дітей, дружин, батьків, заради народу": У Миколаїві нагородили нових Народних героїв (фото)

Із 16 орденів, вручених цього разу, чотири передано бійцям 79-ї бригади, яка, як відомо, базується у Миколаєві.

Нові Народні Герої України. Фото: Цензор.НЕТ.

У Миколаєві відбулося 17-е нагородження недержавним орденом "Народний герой України". Репортаж із події опублікувала Віолетта Киртока у своєму блозі на Цензор.НЕТ, передають Патріоти України.

Кандидатури номінантів розглядає Орденська рада, до якої входять київський волонтер Іван Звягін, телеведучий, поет Дмитро Лазуткін, який регулярно веде церемонії нагородження, волонтер із Маріуполя Лілія Болбат, легендарний танкіст "Адам" (Євген Межевікін) і один із кращих фотографів України, який створює серію портретів українських бійців, Роман Миколаїв.

Також вперше нагородження відкрили відразу два священика. Разом із батюшкою помісної церквиблагословив подію і військовий капелан Віталій Папуша. Із 16 орденів, вручених цього разу, чотири передано бійцям 79-ї бригади, яка, як відомо, базується у Миколаєві. Орденська рада неодноразово відзначала десантників саме цього підрозділу, які з перших днів війни були в найгарячіших місцях країни.

Цього разу посмертно нагороджено легендарного "Кілу" - Артура Кашапова. Нагороду мамі передали Євген Жуков ("Маршал") і командир батальйону Максим Миргородський. Народними героями стали офіцери 79-ї бригади, командир дивізіону Олексій Міняйло, перший заступник командира 1-го батальйону Іван Базаренко і заступник командира 79-ї бригади Валерій Курач.

Цього разу всі орденські посвідчення підписала киянка Валентина Олефіренко, відома під позивним "Мем". За свою допомогу армії професор отримала нагороду 7 травня у Києві.

"Ми воюємо не заради уряду, а заради своїх дітей, дружин, батьків, заради народу, - сказав Максим Миргородський, отримавши орден, який відразу віддав своїй маленькій дочці. - Необов'язково бути військовим. Можна бути простим водієм, учителем. У кожного свій фронт роботи. І якщо кожен робитиме свою роботу, то в нашій країні настане мир".

Нагороду з рук Героя України Євгена Межевікіна отримав танкіст 17-ї окремої танкової бригади Ігор Акулінін. Його представляв побратим Іван Сазонов, який вже демобілізувався.

Пастор Олександр Хомченко все літо 2014-го року молився за Україну на центральній площі Донецька. Через це його заарештували, жорстоко побили, кілька разів виводили на розстріл. "Я у Бога питав: "За що?" Він відповідав: "Для чого". Сьогодні мені присвоєно почесне звання "Народного героя України" з врученням ордена. Це не мій орден і не моє звання, а всіх, хто стояв пліч-о-пліч на молитовному майдані в Донецьку. Це орден тих, хто зараз, не шкодуючи сил, залишаючи теплі будинки, їдуть на фронт допомагати нашим бійцям. Причина всіх воїн - бездуховність. Ллється кров, тому що в серці немає Бога. Хто продався мамоні і сатані, будуть знищені. А якщо Бог за нас, то хто проти нас", - такі слова написав Олександр на своїй сторінці в інтернеті.

Його представником була Ірина Довгань, мешканка Ясинуватої, яку за допомогу українській арміїприв'язали до стовпа в Донецьку і кілька годин принижували. Дивом їй вдалося врятуватися. І заразІрина разом з Олександром дають показання у європейському суді з прав людини, доводячи, що вУкраїні над людьми знущаються росіяни.

Морський піхотинець Ігор Попадюк, позивний "Монгол", приїхав до Миколаєва на нагородженняпрактично з усією родиною. Після нагородження незнайомі люди підходили до його батьків ідякували за сина. А він нещодавно отримав звання майора і став виконувачем обов'язківкомандира 1-го батальйону.

Паспорти придбали за хабар, в Україні ніколи не бували: Роми обманювали швейцарську владу, прикидаючись... українцями

середа, 8 травень 2024, 11:59

У столиці Швейцарії Берні виявили низку випадків зловживання українськими паспортами з боку ромів. Про це пише місцевий портал новин Nau, передають Патріоти України. Щонайменше десять сімей ромів використовували отримані обманним шляхом або за хабар па...

"Це не моя війна. Ви її почали, ви її і закінчуйте": Військовослужбовиця розповіла про роботу у ТЦК

середа, 8 травень 2024, 11:44

Реабілітолог, бойова медикиня та учасниця бойових дій Юлія Вітковська після Бахмуту та Вугледару служила на Чернігівщині, де й пройшла військово-лікарську комісію. Зараз вона несе службу у територіальному центрі комплектування і розповіла подробиці про...