Минуло майже 100 років: Дайвер знайшов в Дніпрі "привітання" від батька Махно (фото, відео)

Ешелон було затоплено у 1920 році, історичні знахідки зробив дайвер із Запоріжжя

Дайвер знайшов затоплений ешелон 100-річної давнини. Фото: yuchansson.blogspot.com

Запорізький дайвер Юрій Батаєв опублікував на своєму каналі в youtube відео занурення в районі зруйнованого Кічкасського залізнодорожнього моста, під час якого він знайшов ешелон, що потонув у 1920 році. Про це повідомляють Патріоти України.

Міст був зруйнований махновцями під час їх відступу з Олександрівська (тепер Запоріжжя) у 1920 році. У момент вибуху ешелон з медикаментами та боєприпасами був на ньому та опинився затопленим разом з фрагментами моста.

"Дайвер обнаружил на глубине 55 метров пролет моста и части затопленного эшелона. Минимальная глубина, на которой находятся останки крушения, составляет 48 метров", - повідомляє ресурс 1news.zp.ua. Наразі максимальна глибина Дніпра у районі моста складає 58 метрів.


Чи нарахують субсидію, якщо частина сім'ї перебуває за кордоном

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:30

В Україні багато домогосподарств через складну економічну ситуацію отримують субсидії. У Пенсійному фонді України пояснили, як нараховується субсидія, якщо частина родини виїхала за кордон, передають Патріоти України. «До складу домогосподарства включа...

Чи будуть забирати в ухилянтів водійські права: Юрист пояснив усі нюанси

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:28

Відповідно до нового закону про мобілізацію, ухилянтів можуть тимчасово обмежувати у праві керувати транспортом. З відповідним позовом до суду звертатимуться ТЦК та СП, передають Патріоти України. Юрист практики військового права ЮК "Приходько та партн...