На Арсенальній площі у Києві демонтують ще один пам'ятник

На даний момент невідомо, що буде стояти на монументі після знесення пам'ятника "Загиблим робітникам заводу Арсенал". Це питання буде вирішувати громада Києва на громадських слуханнях.

Фото:http://ukranews.com/

Директор Українського інституту Національної пам'яті (УІНП) Володимир В'ятрович заявив, що в Києві планується демонтаж пам'ятника "Загиблим робітникам заводу Арсенал", який розташований на Арсенальній площі. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на 44.ua.

Директор УІНП зазначив, що гармата представляє історичну цінність і її можуть передати в один з київських музеїв.

На даний момент невідомо, що буде стояти на монументі після знесення пам'ятника. Як сказав В'ятрович, це питання буде вирішувати громада Києва на громадських слуханнях.

Цей пам'ятник був встановлений в 1923 році на постамент із червоного граніту, що залишився від знесеного в 1918 році владою УНР пам'ятника Іскрі та Кочубею.

Прогноз невтішний: Наскільки скоротиться населення України до 2051 року - прогноз демографів

п’ятниця, 29 березень 2024, 14:56

До 2041 року населення України може скоротитися до 28,9 млн, а до 2051 року на 25,2 млн. Причиною усьому є демографічні виклики та загрози. Такий прогноз зробив Інститут демографії та проблем якості життя Національної академії наук України, повідомляє...

Багато людей поранені, в тому числі українки: У Німеччині перекинувся автобус з пасажирами (відео)

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:55

У Німеччині поблизу міста Лейпциг сталася смертельна ДТП, внаслідок якої загинули чотири людини, ще 29 людей отримали травми. Також серед постраждалих є двоє українок. Про це повідомляє німецьке видання Berliner Morgenpost, передають Патріоти України. ...