На Чернігівщині натовп заїжджих молодиків жорстоко побив поліцейського і його родину за спробу заступитися за дівчину-продавця

Нападники були в стані наркотичного сп'яніння, і їх метою було вбити чоловіка.

На Чернігівщині 17 молодиків побили поліцейського. Фото:http://fakty.ua/

У селі Дмитрівка на Чернігівщині натовп з 17 чоловік побив поліцейського і його сім'ю. Подробиці події повідомляють Факти, зазначають Патріоти України.

Капітан місцевого відділу поліції Юрій Жовтун присік конфлікт групи осіб у місцевому кафе. Незабаром після цього, до будинку, де проживає сім'я поліцейського, приїхали 17 осіб і побили Юрія і членів його сім'ї дерев'яними палицями і бітами прямо у нього у дворі.

Від жорстокого нападу постраждали поліцейський, його старший син, сестра і зять. Чудом уникнули розправи дружина поліцейського і молодший син, яким вдалося сховатися у підвалі будинку.

За словами Юрія, нападники були в стані наркотичного сп'яніння, і їх метою було вбити чоловіка. Табельна зброя у правоохоронця була відсутня через переатестацію, тому захищатися він міг лише травматичним пістолетом.

"Пам'ятаю, що з близької відстані вистрілив у нього (у одного з нападників - ред.) двічі - перший раз по ногах, другий - в груди. А він вперто йшов на мене і, здається, зовсім не відчував болю. Стало навіть трохи моторошно. Мабуть, він був під наркотиками", - заявив поліцейський.

"Намагалися потрапити ногами в голову або по нирках. Було таке відчуття, що мене дійсно вбивають. Я знепритомнів. Отямився вже в лікарні", - додав він.

Особи всіх нападників були встановлені правоохоронцями майже відразу, проте затримати вдалося лише чотирьох, трьох з яких суд посадив під домашній арешт, а одного випустив під заставу.

Після цього сім'я поліцейського стала отримувати погрози на свою адресу. Внаслідок чого до дружини і двох синів побитого була приставлена цілодобова охорона.

"Ми вже кілька днів не виходимо з дому, адже хулігани можуть повернутися в будь-який момент", - розповіла дружина Юрія.

За словами постраждалого правоохоронця, нападники можуть бути пов'язані з місцевою "елітою".

"Кажуть, що частина нападників якісь місцеві мажори. Ну як мажори ... У когось батько в селі фірму тримає, у когось батьки - депутати сільради ... Ніхто з тих, хто нас бив, швидше за все, ніде не працює" , - повідав Юрій Жовтун.

За словами прес-офіцера місцевої поліції Сергія Бриля, з приводу події було відкрито кримінальне провадження за статтями "Хуліганство" і "Умисне заподіяння працівникові правоохоронних органів або його близьким родичам побоїв у зв'язку з виконанням цим працівником службових обов'язків".

"У ході слідства" легкі тілесні ушкодження "можуть бути перекваліфіковані в "ушкодження середньої тяжкості". А це вже стаття, яка передбачає позбавлення волі на строк до семи років.

Справа про напад на сім'ю поліцейського перебуває на контролі у начальника обласного управління Національної поліції", - сказав він.

Пенсії в Україні перерахують заднім числом: Хто отримає прибавку відразу за кілька місяців

понеділок, 6 травень 2024, 9:05

В Україні у червні проведуть перерахунок пенсій для тих, хто продовжив працювати на заслуженому відпочинку. Підвищення мали провести з квітня, але статистика щодо стажу приходить із запізненням, тож у червні заплатять підвищення одразу за кілька місяці...

В Україну йдуть дощі та грози

понеділок, 6 травень 2024, 7:48

У понеділок, 6 травня, у західних, північних та в більшості центральних областей прогнозують дощі, подекуди грози, повідомляє Український гідрометеорологічний центр. . У понеділок в Україні хмарно з проясненнями.