На честь героїв: На Хортиці відбулася акція вшанування пам'яті загиблих захисників України (відео)

Матері, дружини і діти загиблих героїв російсько-української війни та Небесної Сотні зібрались, аби посадити дерево в пам'ять про рідних.

Фото:скрін відео

На запорізькій Хортиці в особливий спосіб вшанували пам'ять загиблих російсько-української війни та Небесної Сотні. Рідні полеглих героїв висадили на острові молодий дубовий гай у пам'ять про захисників. Про це йдеться в сюжеті каналу 24, передають Патріоти України.

На Хортиці люди з різних куточків України: матері, дружини і діти загиблих героїв російсько-української війни та Небесної Сотні зібрались, аби посадити дерево в пам'ять про рідних.

Тамара Швець тримає фото чоловіка, жінка приїхала з Києва. "Швець Віктор Миколайович, герой Небесної Сотні. Кожне дерево – це продовження життя," – розповіла дружина героя.

Понад дві тисячі молодих дубів привезли на Хортицю литовські лісники та військові. Кажуть, ідея акції виникла, коли вони разом із ветеранами українського "Азову" вшановували у Литві пам'ять загонів лісових братів, що боролися з московською окупацією.

"У нас дуб – це сакральне дерево, символ сили. Кажу, що треба привезти і в Україну, показати, що ми дуже пишаємось, що ми друзі. І щоб ніхто не забув, скільки людей загинуло за нашу і вашу свободу," – прокоментував командир роти литовських стрільців Гедимінас Арманавічюс.

Акція зібрала приблизно тисячу людей. Тут був і дитячий сміх, і жіночі сльози. Водночас і свято, і захід меморіальний пам'яті наших хлопців, які загинули на Сході країни, наших предків, які поклали своє життя заради України," – зазначив організатор акції Максим Зайченко.

Аби на молоді дуби не зазіхнули вандали, гаєм опікуватимуться ветерани війни і охорона заповідника.

Не зважаючи на астрономічний штраф: Голлівудська актриса родом з України відмовилася грати росіянку в серіалі Netflix. Студія не зглянулась на мотивацію дівчини (відео)

п’ятниця, 29 березень 2024, 2:35

Голлівудська акторка родом з України Іванна Сахно розірвала контракт зі стримінговою платформою Netflix, бо не захотіла в новій кінороботі грати росіянку. В інтерв'ю для ТСН вона розповіла, що тепер їй потрібно виплатити компенсацію. За її словами, їй ...

Росіяни загадили море смертоносним непотребом: На одеському пляжі вибухнула протикорабельна міна

п’ятниця, 29 березень 2024, 1:45

В Одесі пролунав потужний вибух. На один з пляжів винесло протикорабельну міну. Міну викинуло на берез через штормову погоду, де вона і вибухнула, повідомило Оперативне командування "Південь" в Telegram. Через обмеження доступу людей до пляжної зони в ...