На честь загиблих Героїв: У Тернополі патріотів Андрія Юркевича та Віктора Гурняка увічнять в назві шкіл

Те, що саме школи будуть носити ім’я справжніх патріотів України, найважливіше у вихованні підростаючого покоління.

Андрій Юркевич. Фото: faktor.te.uaШколі-ліцею №13 можуть присвоїти ім’я Андрія Юркевича, загиблого бійця АТО з Тернополя. Нещодавно відповідна петиція набрала 315 голосів з трьохсот необхідних. Таким чином тернополяни висловили свою думку та позицію, далі рішення за Тернопільською міською радою, повідомляють Патріоти України з посиланням на 0352.ua.

Андрій Юркевич жив у Тернополі, навчався у Тернопільському навчально-виховному комплексі «Школа-ліцей №13», займався фрі-файтом, був учасником Революції Гідності. Після початку воєнних дій на Сході України став добровольцем батальйону «Айдар» і поїхав на передову. 5 вересня 2014 року поблизу села Весела Гора на Луганщині Андрій Юркевич загинув, потрапивши у засідку.

– Я сьогодні мала розмову з директором, мова йде про те, щоб виготовити меморіальну дошку. І відповідно, якщо постає питання про присвоєння імені Юркевича школи №13, то освітяни, управління підтримає однозначно, він заслуговує про це, – говорить начальник управління освіти і науки Тернопільської міської ради Ольга Похиляк.

У міськраді кажуть, пам’ять про наших героїв повинна жити. Питання щодо петиції розглядатимуть на черговій сесії Тернопільської міської ради.

– Напевне з вересня ні, тому, що ми фізично не встигнемо оформити документи. Проте думаю, що місяць, два – це абсолютно не буде перешкодою і проблемою найважливіше, що школа носитиме ім’я цієї людини. Він заслуговує, тому що він патріот, він справжній, щирий, мудрий. Він віддав своє життя, і пам’ять про нього має жити, – каже Ольга Похиляк.

А тернопільській школі №27планують присвоїти ім’я бійця батальйону “Айдар” Віктора Гурняка, який загинув 19 жовтня 2014 року у зоні АТО. Остаточне рішення й про це прийматимуть депутати під час сесії Тернопільської міської ради.

Дуже злякався? Легіонер "Шахтаря" хоче залишити Україну після обстрілів Києва

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:58

Венесуельський нападник донецького "Шахтаря" Кевін Келсі хоче залишити український клуб, повідомляє Telegram-канал "Футбол з вертольота". За інформацією джерела, бажанням 19-річного футболіста залишити клуб є страх війни у країні, передають Патріоти Ук...

Коли буде Великдень у 2024 році і не можна робити у свято

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:55

Великдень для українців завжди був одним із найголовніших релігійних свят у році. Це перехідне свято, тобто його дата щороку змінюється, передають Патріоти України Коли Великдень 2024 року в Україні та чи зміниться його святкування через перехід на нов...